Безпілотники ОБСЄ зафіксували значну кількість бронетехніки окупантів

29.09.2017
Інтенсивність обстрілів наших позицій iз боку російсько-окупаційних угруповань наприкінці доби 27 вересня дещо зменшилась, повідомляють у зведенні прес-центру штабу АТО.
 
Після 18-ї години противник не застосовував міномети та інше важке озброєння, проте повного дотримання режиму тиші так і не було.
 
Зокрема, ввечері проросійські найманці й надалі продовжували обстрілювати захисників Авдіївки. Щоправда, тепер використовуючи лише стрілецьку зброю.
 
Крім того, на Донецькому напрямку ворожі гранатомети різних видів працювали поблизу Пісків, а великокаліберні кулемети — на підступах до Невельського. 
 
На Приморському напрямку вночі окупанти обстріляли українських вояків у районі Широкиного та Талаківки.
 
А на Луганському напрямку ввечері під гранатометний вогонь противника потрапили наші опорні пункти у районі Лобачевого та Станиці Луганської.
 
А факти використання бойовиками стрілецької зброї зафіксовані біля Кримського.
 
Загалом, за добу незаконні зброй­ні формування 15 разів порушили перемир’я.
 
Українські військові дев’ять разів вогнем у відповідь примушували ворога дотримуватись режиму тиші. Втрат серед наших захисників унаслідок бойових дій немає.
 
Варто додати, що за допомогою повітряного «зондування» спостерігачі зі складу СММ ОБСЄ зафіксували 153 танки проросійських терористів на тимчасово окупованих територіях Донбасу. Крім того, були помічені ще й 34 гаубиці та 73 бронемашини окупантів.
 
«За допомогою повітряного спо­стереження були зафіксовані 49 танків приблизно за 4 км на південний схід від села Тернове (57 км на схід від Донецька), 42 танки невстановленого типу приблизно за 3 км на захід від села Мануйлівка (65 км на схід від Донецька), 32 танки приблизно за 2 км на північний схід від селища Круглик (65 км на північний захід від Луганська), а також 34 гаубиці (16 самохідних і 18 буксируваних), 30 танків і 73 броньовані машини військового типу поблизу селища Мирне (28 км на північний захід від Луганська)», — відзвітували у прес-службі Спеціальної моніторингової місії.
 
Не залишилися поза увагою безпілотника ОБСЄ і дев’ять мінометів (три 120-мм і шість 82-мм) поблизу Мирного на позиціях, де, за оцінкою СММ, проводилися навчання з бойовою стрільбою за межами зони безпеки. 
 

ДО РЕЧІ

Військове командування армії США випустило посібник про нові російські техніки ведення бою на основі подій в Україні, який опублікований у вільному доступі на сайті PublicIntelligence.
 
І хоча посібник Russian New Generation Warfare Handbook призначено для внутрішнього користування, проте він не засекречений. 
 
У книжечці з протидії РФ зібрано фото російської військової техніки з описом її характеристик, а також розкривається гібридна тактика, яку Росія застосувала в Криму та на Донбасі.
 
Зокрема, у передмові до посібника сказано: «Поки американська армія билася в Іраку та Афганістані, вона досягла найвищого тактичного рівня протиборчої сили нашої ери. Однак вороги Америки не відпочивали — Росія спостерігала трансформацію американської армії та почала трансформацію власної».