Українська команда тріумфально виступила на Тижні дизайну в Парижі

29.09.2017
Нещодавно команда українських дизайнерів тріумфально повернулася з Парижа, де продемонструвала проект Transformation одразу на двох локаціях: крім головного павільйону Les Docks, експонентами якого є десятки молодих дизайнерів з усього світу, виставка 12 українських предметників демонструвалася також в Українському культурному центрі в Парижі. 
 
Після минулорічного успіху, коли українські предметники вперше заявили про себе в рамках паризького Тижня дизайну, дизайнери продемонстрували широкий спектр тем і предметів: від світильників і меблів до фешн-аксесуарів, арт-об’єктів та інсталяцій, гідних рівня Венеціанської бієнале. Проект здобув величезну увагу та високі оцінки. 
 
Кілька робіт українських предметних дизайнерів, представлених  у вересні на Paris Design Week 2017, потрапили в огляди найвпливовіших європейських медіа.
 
Стілець Buffalo від дизайн-бюро Svoya studio був відзначений у огляді CNN, як один з 10 найцікавіших об’єктів паризького Тижня дизайну.
 
У головній статті французького Le Figaro, присвяченій цій події, відзначили плитку Tetrapod від Sergey Makhno Architects, яка цього року отримала нагороду Red Dot Award, а диван Tao від Pavel Vetrov для MoDi, який також був відзначений Red Dot Design Award, видання включило до добірки «6 найкращих предметів виставки».
 
Це свідчить лише про одне: український предметний дизайн надшвидкими темпами проходить еволюцію, вже починаючи наздоганяти європейських колег.
 
Показово також те, що, на відміну від, як правило, розрізнених дизайнерів з пострадянського простору, які представляють або себе, або свою студію, український дизайн грає «командно» і показав практично національний стенд.