Жителі окупованого села на Донбасі вимагають від загарбників забиратися геть

04.10.2017
Жителі підконтрольного бойовикам ОРДЛО приазовського села Пікузи вимагають відвести озброєних людей та озброєння від житлових районів села.
 
Про відповідний лист від місцевих мешканців повідомляється у звіті СММ ОБСЄ.
 
Лист, переданий спостерігачам СММ ОБСЄ, жителі також адресували окупаційній адміністрації Новоазовського району, ООН i Міжнародному комітету Червоного Хреста.
 
«У листі викладено ті труднощі, з якими стикаються жителі (нестача газопостачання), а також лист містить вимогу негайно відвести озброєних чоловіків та озброєння від житлових районів села», — повідомляють у моніторинговій місії.
 
Команда СММ додає, що бачила в селі двох озброєних чоловіків.
 
Зазначимо, що Пікузи — це село, розташоване неподалік Маріуполя, яке до декомунізації мало назву Комінтернове.
 
До кінця 2015 року село перебувало в так званій «сірій зоні», як це передбачено Мінськими угодами, але бойовики зайняли його 22 грудня 2015 року.
 
Щодо загальної ситуації на східному фронті, як повідомляє штаб АТО, позаминулої доби бойовики 17 разів відкривали вогонь, як правило, саме ввечері збільшуючи кількість обстрілів позицій ЗСУ.
 
«Враховуючи загрозу життю, бійці АТО 12 разів відкривали вогонь у відповідь. Унаслідок бойових дій втрат серед наших захисників немає», — йдеться в повідомленні. 
 

А ТИМ ЧАСОМ...

Головнокомандувач Збройних сил Швеції генерал Мікаель Бюден разом із начальником Генштабу ЗСУ Віктором Муженком відвідав зону АТО 2 жовтня.
 
Генштаб ЗСУ не повідомляє, який саме район проведення АТО відвідували військові головнокомандувачі Швеції та України. 
 
Відзначається лише, що під час візиту обговорювали питання «активізації військово-політичного діалогу, також уточнено перспективні напрямки та ефективні форми військового співробітництва між збройними силами України та Швеції».
 
Пан Муженко також поінформував пана Бюдена, що піки порушень бойовиками режиму тиші збігаються з переговорами в Мінську.