Ляшко політав на симуляторі вертольота Мі-8 і потопив російський авіаносець

04.10.2017
Ляшко політав на симуляторі вертольота Мі-8 і потопив російський авіаносець

Олег Ляшко добився першого за 26 років держзамовлення для «Мотор Січі».

У перерві між сесійними тижнями лідер Радикальної партiї відвідав низку підприємств у кількох містах, зокрема — «Мотор Січ» у Запоріжжі.
 
 
Політика, який приїхав разом iз колегами Віктором Галасюком i Сергієм Скуратовським, зустріли на підприємстві тепло.
 
 
Розповіли, що новий гвинтокрил назвуть на честь Ляшка, а також подарували першу срібну медаль, яку випустили до 110-річчя «Мотор Січі».
 
 
У свою чергу Ляшко розповів, що домовився з Прем’єром про надання 400 мільйонів гривень держзамовлення «Мотор Січі» на виготовлення вертольотів для пожежників.
 
 
«Звичайно, хотілося б не 400 мільйонів, а 4 мільярди, але й це супер. Це перше держзамовлення для «Мотор Січі» за 26 років Незалежності. І це дуже важливо, адже коли купують техніку за кордоном, забирають робочі місяця, зарплати та могутність українців», — розповів Ляшко.
 
«Мотор Січ» — це одне з провідних підприємств у світі з випуску авіаційних двигунів для літаків i вертольотів, а також промислових газотурбінних установок. Його продукцію експлуатують більш ніж у 120 державах. Олег Ляшко наголосив, що «Мотор Січ» — це приклад для всієї країни.
 
«Нехай усі вчаться на прикладі «Мотор Січі», як залучати інвесторів, які не вирізають підприємства і не продають їх на металобрухт, а вкладають у них гроші», — наголосив народний депутат.
 
Ляшко із задоволенням погодився на пропозицію політати на симуляторі вертольота Мі-8 у навчальному центрі для пілотів, що на «Мотор Січі».
 
Політик влучив у ціль — підбив авіаносець зі словами: «Ціль вражено. Російський авіаносець потоплено. За Грузію, за Україну!»
 
Після приземлення політик зазначив, що під час імітації польоту в нього було «відчуття повної реальності».