Харківщина отримає додаткові частоти для радіомовлення українською

06.10.2017
Уже незабаром Харківський регіон отримає пакет майже з тридцятьма радіочастотами для потреб FM-радіомовлення.
 
Після цього фактично кожен район області матиме додатково у своєму розпорядженні нову українську радіостанцію.
 
Зокрема, програми Суспільного і місцевого мовлення та мовлення територіальних громад.
 
Національна рада з питань телебачення та радіомовлення вже виставила на конкурси перші сiм частот і планує провести аналогічні заходи на регіональному рівні. 
 
Новина про давно очікуваний розподіл так званого «вільного» радійного простору стала приємною сенсацією, оскільки незайняті українським ефіром частоти активно заповнювали російські радіостанції.
 
Для регіону, який вже четвертий рік має статус прифронтової зони гібридної війни, така послуга агресору сприймалася як безкоштовний, але над­звичайно цінний подарунок. 
 
Про подробиці інформаційної «капітуляції» йшлося в інтерв’ю «УМ» виконавчого директора Міжнародної академії рейтингових технологій і соціології «Золота фортуна» Всеволода Чебодаєва.
 
Він сам знайшов вільну FM-частоту в Харкові, яку отримало радіо «Культура», а також зініціював суспільну дискусію з приводу  засилля російського радіомовлення на Харківщині.
 
У пiдсумку (про це повідомив член Національного ради Сергій Костинський), «будуть реалізовані додаткові рішення, які дозволять захистити інформаційний простір на прикордонні з країною-агресором».  
 
«Сталося це перш за все  завдяки злагодженій взаємодії Національної ради, Українського державного центру радіочастот і МІП, — каже пан Костинський. — Чекаємо на прийняття парламентом законопроекту «Про внесення змін до деяких законів України щодо тимчасових дозволів на мовлення в зоні проведення АТО та прикордонних територіях України».