Анджеліна Джолі виступила продюсером мультфільму за сценарієм українки

10.10.2017
Анджеліна Джолі виступила продюсером мультфільму за сценарієм українки

Анджеліна Джолі.

Не лише вишиванками від Віти Кін полонила Україна американську фабрику мрій.
 
 
Останнім часом діячі заокеанської кіноіндустрії звернули увагу і на українських авторів, хай і з діаспори.
 
 
І ось — чергова сенсація: на кінофестивалі в Торонто нещодавно відбулася прем’єра мультфільму «Годувальниця», створеного за сценарієм закарпатки Аніти Дорон.
 
 
Увагу публіки привернув той факт, що продюсером стрічки виступила Анджеліна Джолі, яка, крім акторської, взялася активно освоювати й інші кінопрофесії.
 
В основу сценарію лягла книга канадської письменниці Дебори Елліс. Щоправда, не про Канаду і не про Україну, а про сучасний Афганістан.
 
Батька головної героїні, дівчинки Парван, несправедливо заарештували прислужники режиму Талібан, і вона змушена обрізати волосся і перевдягнутися хлопчиком, щоб допомогти родині.
 
У мультфільмі порушено гострі проблеми, якими так переймається Анджеліна Джолі: діти і війна, виживання в країнах третього світу, гендерна дискримінація.
 
Сама Аніта Дорон народилася в місті Берегове на Закарпатті, а нині мешкає у Канаді та є режисером, сценаристом, продюсером, оператором та автором сценаріїв багатьох фільмів та кліпів канадських виконавців.
 
У 2012 році її фільм «Менш благословенний» за романом канадського письменника Річарда Ван Кемпа отримав найвищі нагороди на кінофестивалях у Канаді. Українка також є автором стрічок «Кінець тиші» (2006), «Європа», «Схід» (2010) та інших.
 
Ех, нашого цвіту — по всьому світу!