На сайті петицій президента РФ запропонували канонізувати Поклонську

10.10.2017
На сайті петицій президента РФ запропонували канонізувати Поклонську

Фанати Поклонської вважають її "святою і безгрішною".

Російське «войовниче православ’я», схоже, не має меж.  І меж здорового глузду в тому числі.
 
Днями на сайті петицій російського президента з’явилася пропозиція за життя канонізувати депутата Держдуми Наталю Поклонську.
 
«Я впевнений, що канонізація Наталі Поклонської, яка перша побачила мироточення бюсту Миколи ІІ, яка, не шкодуючи себе і свого життя, веде непримиренну боротьбу зі злом допоможе їй посилити боротьбу з чорними силами зла, які намагаються зламати багатовікову традицію руського, російського народу і нашу святу православну віру», — запевняє автор петиції Олексій Євстратов.
 
Очевидно, що причиною чергового сплеску «православного обожнювання» Няш-Мяш стали її заклики не допустити виходу в прокат фільму російського режисера Олексія Учителя «Матильда», який розповідає про стосунки Миколи II із балериною Матильдою Кше­сінською.
 
Проти виходу цього фільму розгорнулися масові релігійні протести. Сам же Учитель заявив, що в Росії під виглядом релігійної формують терористичну організацію, яка ставить собі за мету дестабілізацію суспільства, і звинуватив Поклонську в її підтримці.
 
Пропозиція канонізувати Поклонську викликала шквал жартів у мережі.
 
«Раніше душевнохворих примусово лікували, а тепер — канонізують», «Кличте санітарів!», «Список ідіотів не має закінчуватися», «Канонізувати за життя не можна. А от якщо прискорити її кончину — можна подумати» — такі коментарі сповнили інтернет.
 
Водночас петиція вже набрала більше половини голосів із потрібної тисячі.
 
І чому тут дивуватися, якщо днями прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв на повному серйозі підписав постанову, в якій прописані правила пожежної безпеки релігійних об’єктів і, зокрема, регламентуються правила користування кадилом у храмі. Щоправда, до істинного православ’я усе це навряд чи має якесь відношення.