Ремонт черкаського мосту через Дніпро обіцяють завершити до кінця листопада

10.10.2017
Ремонт черкаського мосту через Дніпро обіцяють завершити до кінця листопада

Ремонт черкаського мосту через Дніпро ще триває. (Фото надане прес-службою САД у Черкаській області.)

Біля Черкас триває ремонт мосту через річку Дніпро.
 
 
На автодорозі «Золотоноша—Черкаси—Сміла—Умань» будівельники підрядної організації ТОВ «Шляхове будівництво «Альтком» продовжують роботи із влаштування шару гідроізоляції на новій бетонній монолітній плиті.
 
 
Про це «Україні молодій» повідомили у Службі автодоріг області.
 
На мосту також завершено встановлення всіх металевих оцинкованих воронок у водовідвідні труби для відведення опадів iз проїжджої частини.
 
 
Закінчено укладання нового бордюрного каменю на правій стороні мосту, а на лівій — завершується розбирання бордюрного каменю, розповідають у Службі автомобільних доріг області.
 
І додають: також уже завершено очищення тротуару від старого асфальто-бетонного покриття і закінчено роботи з монтажу деформаційних швів між бетонними монолітними плитами.
 
Для цього до Черкас із Німеччини привезли 10 деформаційних швів типу Maurer D160 та три деформаційні шви типу Maurer D80.
 
Також триває піскоструменеве очищення металевих поверхонь мосту від старої фарби та іржі.
 
Проводиться ґрунтування металевих елементів прогонових будов ґрунтом, що наповнений цинком, для їх захисту від корозії.
 
Водночас  підрядна організація ТОВ «Трансбудмеханізація» веде роботи з улаштування асфальтобетонного покриття.
 
Повністю закінчено  фрезерування проїжджої частини і майже  на 9 тис. 500 кв. м дороги влаштовано вирівнюючий шар асфальтобетонного покриття, а верхній шар — на понад 7 200 кв. м.
 
На фiнiшi — демонтаж старого бар’єрного та тросового огородження. Натомість встановлено 12 800 погонних метрів нового металевого оцинкованого бар’єрного огородження типу «Євроформат». 
 
Цього тижня планується завершити всі роботи з нанесення шару гідроізоляції. Після чого розпочнеться улаштування вирівнюючого шару асфальтобетону, наголошують у САД  Черкаської області. 
 
Усі роботи з ремонту проїжджої частини на черкаському мосту через Дніпро, обіцяють дорожники, за сприятливих погодних умов планується завершити до кінця листопада.
 
До речі, рух автотранспорту мостом iз правого берега на лівий і навпаки триває за встановленим графіком — по три години зранку та ввечері.