Звуки фронту: у Дніпрі відбувся фестиваль «Пісні, народжені в АТО»

10.10.2017
Звуки фронту: у Дніпрі відбувся фестиваль «Пісні, народжені в АТО»

Один з учасників проекту — Сергій Кононенко. Позивний «Професор».Старшина. 30-й ОМБ. Родом із Слов’яносербська Луганської області. Викладач Луганського національного університету, нині працює в Умані.

Нещодавно у Дніпрі захисники з усієї України знову збиралися на фестиваль «Пісні, народженні в АТО».
 
 
Вперше цей всеукраїнський фест проходив минулоріч, після чого випустили перший подвійний альбом сучасних українських військових пісень.
 
 
І знову під брендом «Пісні, народженні в АТО», який став практично народним, вийшов диск, до якого ввійшло 75 пісень. Днями його презентували у Києві.
 
 
Музичний «боєкомплект», який здатний пробити броню зневіри і байдужості, отримували на вході до Міжнародного культурного центру культури і мистецтв усі, хто мав запрошення на концерт. 
 
Пісні наживо на сцені виконували близько тридцяти учасників: бійці-автори, волонтери та вокально-інструментальні групи.
 
Озвучені ними почуття і біль пронизували тіло й душу слухачів, серед яких переважна більшість — воїни, безпосередні учасники бойових дій на сході.
 
Було багато й рідних тих хлопців, які не повернулися з фронту: матері, дружини й діти зі східних районів України, які трохи запізнювалися, тому організатори дещо відтермінували початок концерту, очікуючи важливих гостей. 
 
Усіх присутніх привітала колишня волонтерка, а зараз офіцер ЗСУ Тетяна Ричкова, котра фактично замінила у війську свого загиблого на війні чоловіка:
 
«Ці пісні є мелодіями сердець наших українських хлопців, наших захисників, які захищають свободу й незалежність України. Мелодії гітари, які лунають у короткі хвилини відпочинку, нагадують бійцям про родину, друзів, коханих. У тяжкому 2014 році я часто їздила на фронт, допомагаючи хлопцям: привозила берці, каски, бронежилети й... гітари. Першу з них попросив привезти мій чоловік... Якось із Дебальцевого хлопці також попросили мене про гітару, яка була їм тоді важливішою за їжу та військову амуніцію! Бачили б тоді ви їх обличчя, очі, коли вони отримали подарунок». 
 
Серед наших захисників багато талановитих хлопців, які гарно співають, пишуть вірші, пісні, констатувала Тетяна Ричкова.
 
І додала: «Вони пишуть їх не лише для своїх рідних, а насамперед для своїх бойових побратимів, у пам’ять про тих, хто вже ніколи не зможе співати...» 
 
Завдяки концерту побратими у дворику Центру культури, що поруч із майданом Незалежності, де починається вулиця Героїв Небесної сотні, як до початку, так і по його закінченні мали змогу поспілкуватися. Несподівані зустрічі були переповненими емоціями.
 
Всеукраїнський фестиваль «Пісні, народженні в АТО» проводять Дніпропетровська облдержадміністрація і асоціація об’єднань воїнів АТО.