Мер Миколаєва Олександр Сенкевич назвав свою відставку політичним зґвалтуванням

10.10.2017
На позачерговій сесії Миколаївської міськ­ради наприкінці минулого тижня депутати визнали роботу міського голови незадовільною та достроково припинили його повноваження.
 
Посадовець, за чию відставку одноголосно проголосувала більшість депутатів міськради, пов’язує «імпічмент» із бажанням кримінальних авторитетів узяти реванш за вересневу хвилю арештів. 
 
На підтримку Олександра Сенкевича у вихідні вийшли на центральну площу міста близько 2 тисяч людей, за інформацією правоохоронців.
 
Прибічники тримали плакати: «Депутати, ви не діти: викиньте «Мультика» з голови», а також «ГКПЧ не пройде!».
 
Серед політичних сил, які висловилися за мера Олександра Сенкевича, є багато депутатів від «Самопомочі», зокрема, Роман Семенуха, нардеп від Блоку Петра Порошенка Олександр Жолобецький, екс-віце-«губернатор» Олександр Болтянський, екс-депутат міськ­ради Олександр Курченко та депутат Миколаївської облради Максим Невінчаний.
 
— Я думаю, буде логічно, якщо депутати Миколаївської облради також скличуть позачергову сесію та висловлять недовіру голові Миколаївської обласної адміністрації Олексію Савченку, — заявив Роман Семенуха.
 
— Прямим замовником імпічменту меру Миколаєва є адміністрація Президента України, а місцевий «губернатор» здійснив роль виконавця цього сценарію.
 
За словами Романа Семенухи, нинішня влада не хоче ніяких перевиборів. Їм потрібно встановити свій контроль над містом, щоб у подальшому керувати Миколаєвом через обраного депутатами виконуючого обов’язки мера.
 
Тим часом Олександр Сенкевич уже підготував позовну заяву до суду, а також звернення до депутатів Верховної Ради з проханням провести у Миколаєві одночасні перевибори міського голови та міської ради.
 
«Я готовий iти на вибори й чесно довести, що заслужено займаю місце мера Миколаєва, — сказав Олександр Сенкевич під час народного віче у центрі міста.
 
— Моя відставка стала справжнім політичним зґвалтуванням місцевого самоврядування у місті Миколаїв. Депутати ухвалювали незаконне рішення про мою відставку під диктовку своїх політичних керівників, а також тих кримінальних авторитетів, які були заарештовані у вересні нинішнього року».
 
На посаді Сенкевич протримався менше двох років, але встиг запам’ятатися городянам невиконаною обіцянкою відремонтувати ліфт, яку він дав явно нетверезим. А також щонайменше одним скандалом, який відбувся просто під кабінетом градоначальника.
 
Нагадаємо, Олександр Сенкевич викликав два наряди поліції та наказав iз ганьбою вигнати з будівлі міськвиконкому багатодітну матір iз п’ятьма дітьми, яка прийшла до керівника міста разом з усією родиною просити про допомогу.
 
35-річна жінка благала вирішити квартирне питання, адже це було цілком у компетенції міського голови. А Сенкевич викликав поліцію... 
 
Під час вересневої хвилі арештів, коли серед 140 чиновників-корупціонерів було затримано i сумно відомого кримінального авторитета Михайла Титова (прізвисько «Мультик»), Сенкевич відхрещувався від знайом­ства з ним i заявив, що ніякого «Мультика» в очі не бачив. Пізніше місцеві ЗМІ оприлюднили протилежну інформацію, яка знайшла своє підтвердження.