У Херсоні депутати підняли ціну за проїзд у «маршрутках» до грабіжницьких 5 грн

10.10.2017
Виконавчий комітет Херсонської міськради підтримав проект рішення про підвищення вартості проїзду для мешканців міста, який ще півроку тому був скасований рішенням місцевого суду.
 
Вже у жовтні, до речі, такий самий вердикт виніс і Одеський апеляційний адміністративний суд.
 
Однак рішення суддів та масові акції протесту, які колотили Херсон ще на початку року, не змогли зупинити непомірну жадібність підприємців, що курирують транспортний бізнес у провінційному Херсоні.
 
Мало того! Містянам пригрозили, що ціну на проїзд у приватних «маршрутках» дуже скоро підвищать до семи гривень, і це викликало черговий сплеск народного обурення.
 
Адже такі розцінки для провінційного міста рівносильні узаконеному пограбуванню.
 
— Вартість проїзду в п’ять гривень — тимчасовий захід, який діятиме лише до 1 квітня 2018 року, — розповіла начальник управління транспортної та дорожньої інфраструктури Марина Віркун. — Виходячи з пропозицій маршрутних перевізників, винесено проект рішення про підвищення вартості проїзду до 7 гривень. Мотивується це необхідністю оновити рухомий склад.
 
Як розповів депутат міськради Віталій Богданов, за це фатальне для більшості мешканців Херсона рішення члени виконкому місцевої міськради проголосували майже одноголосно.
 
Однак висновок про підвищення вартості проїзду в «маршрутках» ще не підписав мер міста Олександр Миколаєнко.
 
— Суд підтвердив, що Миколаєнко та міський виконком діяли з грубими порушеннями закону і що підвищення дійсно було незаконним, — заявив депутат Херсонської міськради Дмитро Ільченко.
 
— Але цинізм мера Херсона не знає меж, він зібрав виконком ще до того, як суд виніс своє рішення, та знову підтвердив свою готовність підвищити тариф на проїзд у «маршрутках» до п’яти гривень.
 
Нагадаємо, ще в лютому 2017 року владі Херсона вдалося на два дні підняти плату на проїзд у міських «маршрутках» до п’яти гривень.
 
Це стало причиною своєрідного страйку, який мешканці міста оголосили водіям «маршруток».
 
Люди через соціальні мережі об’єднувалися у невеликі групи і замовляли таксі, бо в складчину виходило їхати дешевше, аніж добиратися до місця призначення на міському транспорті.
 
Зараз ситуація знов повторюється. Мешканці міста знов збираються протестувати проти нахабної поведінки власників приватних «маршруток».
 
Однак ще два тижні, до початку позачергової сесії Херсонської міськради, люди будуть змушені або платити по 5 гривень «з носа» за проїзд, або ходити по місту пішки.
 
Адже ніяких поблажок ані для дітей, ані для багатодітних сімей водії міських «маршруток» робити не збираються.