Донецький «кістяк»: у Каховці затримали банду, яка зухвало грабувала «маршрутки»

11.10.2017
Кілька днів тому десять озброєних злочинців у масках укотре напали на приватну «маршрутку» в Каховському районі.
 
Під прицілами пістолетів 45 пасажирiв віддали всю свою готівку — загальна сума вийшла більше ніж 200 тисяч гривень!
 
Пізніше з’ясувалося, що в салоні перебувало чимало дрібних підприємців, які їхали з Херсонської області на знаменитий одеський ринок по товар. Саме з цієї причини улов бандитів виявився вельми багатим.
 
Цікаво, що сценарій цього розбійного нападу цілком i повністю повторював метод «роботи» бандитів у Московській області ще на початку 90-х років.
 
На дорогу злодії кинули спеціальні шипи та уламки битого скла, тому не дивно, що «маршрутку», яка по цьому всьому проїхала, почало сильно трясти, бо відразу лопнули колеса, — водій був змушений зупинитися.
 
Водій — 45-річний чоловік — припаркувався біля узбіччя та включив аварійні «маячки». У цей час лиходії в масках розбили заднє скло у «маршрутці» та наставили «стволи» на людей. 
 
— Пасажири в момент пограбування проявили пильність i запам’ятали номери машини, на якій від’їхали бандити, — розповів керівник Головного управління Національної поліції на Херсонщині Артур Меріков.
 
— Співробітники поліції по своїй базі швидко з’ясували, що цю машину раніше викрали у мешканця Каховського району. Визначити місцезнахо­дження бандитів допоміг план «Перехоплення», вже на другий день після скоєння злочину бандитів затримали в Одесі «по гарячих слідах».
 
Відзначимо, що до банди зловмисників iз десяти осіб входили лише чоловіки вiком від 22 до 40 років, які раніше мали судимість.
 
Усі вони мешкали в різних містах України, але до «кістяка» банди входили жителі Донецької області. У момент затримання вони якраз ділили украдені гроші, які й стали головним доказом їхньої вини при затриманні.
 
— Одного з бандитів, раніше судимого за майнові злочини, вдалося затримати вже у Львівській області, куди він поїхав у спробі прорватися за кордон, — розповів співробітник відділу комунікації поліції Херсонській області Віталій Байдаров.
 
— У злочинців вилучено пістолети, готівкові гроші, ювелірні прикраси, а також мобільні телефони. В оперативному затриманнi бандитів узяли участь співробітники управління карного розшуку, слідчого управління та бійці роти поліції особливого призначення.
 
Правоохоронці перевіряють усіх затриманих щодо причетності до інших пограбувань за подібним сценарієм. Відкрито кримінальне провадження за 187-ю статтею КК України («Розбій»), що передбачає позбавлення волі на термін від 8 до 15 років iз конфіскацією майна.