Україна вперше представила свою техніку на виставці озброєння в США

11.10.2017
Україна вперше представила свою техніку на виставці озброєння в США

Українська техніка — у США.

Україна вперше показала своє озброєння на міжнародній виставці озброєння AUSA-2017 у США, повідомили у посольстві України в США. 
 
 
На «оглядини» іноземним військовим фахівцям наша держава представила БТР-4 i дистанційно керований міні-броне­транспортер «Фантом-2».
 
 
Нагадаємо, що БТР-4 («Буцефал») — повноприводний восьмиколісний бронетранспортер із колісною формулою 8х8, розроблений в Україні Харківським конструкторським бюро з машинобудування, виробляють його на заводі імені Малишева з 2008 року. Вартість становить 1,1—1,8 млн. доларів.
 
 
«Брати» цієї машини вже встигли повоювати і на сході України, і в далекому Північному Іраку. 
 
 
Щодо машини «Фантом-2», то це бойовий робот, який є розробкою вітчизняного підприємства «СпецТехноЕкспорт».
 
Характеристики має такі: багатоцільовий тактичний безпілотний ударно-транспортний апарат із колісною формулою 8х8; оснащений ракетою РС-80 калібру 80-мм, яка належить до класу некерованих авіаційних боєприпасів (стрільба такими ракетами дозволяє на полі бою створити ефект «Града», у якого такий самий принцип дії, лише більший калібр — 122 мм).
 
Українську сторону на церемонії відкриття нашого стенду на виставці представляли Посол України в США Валерій Чалий, гендиректор ДК «Укр­ОборонПром» Роман Романов та перший заступник командувача ВДВ генерал-майор Андрій Ковальчук.
 
Виставка AUSA-2017 є найбільшою міжнародною платформою, яка об’єднує понад 600 представників державних та приватних корпорацій у галузі оборонної промисловості з різних країн світу.