Чарівні тварини — на широкому екрані: стартує прокат мультика «Мій маленький поні»

13.10.2017
Чарівні тварини — на широкому екрані: стартує прокат мультика «Мій маленький поні»

Уже цього тижня із найменшими в кінотеатрах можна дивитися новий мультик «Мій  маленький  поні».
 
 
Цього разу  Король Шторм хоче позбавити поні магії й захоплює Кантерлот.
 
 
Під загрозою майбутнє всієї Еквестрії! Аби зупинити злодія, поні залишають рідні краї й вирушають у мандри, сповнені чудес та небезпек: підкорюватимуть магічні гори, зануряться у підводні світи і навіть опиняться на летючому піратському кораблі!
 
 
А починалося все з My Little Pony: Friendship is Magic («Мій маленький поні: Дружба — це магія») — анімаційного телесеріалу, створеного студіями Hasbro Studios[en] (Сполучені Штати) та DHX Media[en](Канада).
 
Його ідея від початку базувалася на лінії іграшок «Мій маленький поні» від Hasbro, Inc.[4].
 
Серіал відноситься до четвертого покоління франшизи My Little Pony та є послідовником ранніх ліній іграшок та телевізійних серій 80—90-х років.
 
Прем’єра мультсеріалу відбулася 10 жовтня 2010 року на американському платному телеканалі The Hub (пізніше Hub Network, зараз Discovery Family), що частково належить Hasbro.
 
Мультсеріал нині транслюється в десятках країн світу більше ніж на двадцяти мовах. В Україні показ першого сезону розпочався  з початку 2013 року на одному з дитячих телеканалі.
 
Медіа-франшиза бере початок із лінії пластикових ля­льок поні, що були розроблені Бонні Захерле, Чарльзом Мюнхінгером і Стівом Д’Аґуанно, їх корпорація  випускає з 1983 року.
 
Дизайн іграшок переглядався щонайменше чотири рази з урахуванням актуальних вимог ринку, через що колекціонери виділяють чотири (умовно позначені G1, G2, G3, G3,5, G4) їх  покоління.