Запорізький «Мотор» тримає курс на третій поспіль раунд плей-оф Ліги чемпіонів

18.10.2017
Запорізький «Мотор» тримає курс на третій поспіль раунд плей-оф Ліги чемпіонів

«Монпельє» — суперник «Мотора» по секстету «D» — демонструє на груповому етапі ЛЧ стовідсотковий результат. (повому етапі ЛЧ стовідсотковий результат. Фото з сайта www.eurohandball.com.)

В останні сезони за запорізьким «Мотором» уже закріпився статус регулярного учасника групового етапу.
 
 
Нині ж найсильніший чоловічий гандбольний клуб України працює над тим, аби піднятися на вищий рівень і поштовхатися у плей-оф змагань за місце у «фіналі чотирьох».
 
 
Запрошення до Запоріжжя молодого польського наставника Патріка Ромбеля є свідченням серйозних організаційних змін, які відбуваються в таборі «мотористів» на шляху до нових висот.
 
 
Щоправда, процес переорієнтації запорізького клубу на «євростандарти» проходить не зовсім гладко.
 
 
Після двох перемог на старті групового етапу ЛЧ-2017/2018 надалі «Мотор» почало лихоманити.
 
 
Невдача в протистоянні з потужним французьким «Монпельє», котрому запорізькі гандболісти поступилися в раунді плей-оф попереднього розіграшу ЛЧ, виглядала доволі очікувано.
 
Водночас нічия в домашньо­му поєдинку з македонським «Металургом» та виїзна «мирова» з «Бешикташем», здається, не той результат, на який розраховував новий очільник «Мотора».
 
«Хороша гра для вболівальників, але ще одне розчарування для нас. Адже, домінуючи впродовж усього поєдинку, в підсумку, ми розжилися лише одним балом», — так Патрік Ромбел охарактеризував візит його команди до Стамбула.
 
Для досягнення сприятливого результату в матчі з «металургами» «мотористи» відшуковували внутрішні резерви, аби відіграти відставання в шість очок.
 
У матчі ж проти турецьких візаві — після першої його половини — підопічні Ромбеля мали фору в три голи, але, певно, розхолодившись, не змогли втримати перевагу.
 
Хоча, якщо згадувати минулорічну стамбульську зустріч «Мотора» з «Бешикташем», котра відбувалася також за аналогічних умов у груповому раунді ЛЧ, то за рік, можна сказати, запорізький клуб здійснив невеличкий прогрес, адже, в порівнянні з торішнім виїздом, який завершився мінімальною перемогою господарів, привіз iз берегів Босфору одне очко.
 
Попри невдоволення підсумковим результатом у Стамбулі, здобуте там очко дозволило «Мотору» зберегти за собою другу позицію в групі «D», володар якої разом iз переможцем «секстету» отримає право зіграти в так званому «плей-оф» за місце в 1/8 фіналу ЛЧ.
 
Нагадаємо, що кілька років тому Європейська федерація гандболу видозмінила регламент групового раунду Ліги чемпіонів, розділивши його учасників на дві когорти.
 
В одній із них (октети «А» та «В») грають власники найвищих рейтингових номерів, тоді як у секстетах «С» та «D» змагаються трохи скромніші клуби.
 
Власне, для двох найсильніших колективів останніх двох груп і створений «перехресний» плей-оф, де два минулі сезони й грав «Мотор».
 
Першого разу йому вдалося перемогти іспанську «Ла Ріоху», натомість досвід минулого сезону вийшов не таким вдалим.
 
Можливість взяти реванш у «Монпельє» «мотористи» ще матимуть, однак лише успіху в матчі другого кола групового раунду команді Рамбеля буде замало для того, аби випередити французький колектив у групі й отримати умовно слабшого суперника по плей-оф.
 
Хоча, з огляду на вперте протистояння в секстеті «С», де після першого кола одразу чотири колективи претендують на чільну позицію, особливої різниці між силою першого та другого колективу бути не повинно.
 
Натомість у групі «D» лідер очевидний. «Мотору» ж, як видно, доведеться боротися другу позицію. 
 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. Чоловіки. Груповий етап. Група «D». «Бешикташ» (Туреччина) — «Мотор» (Україна) — 28:28, «Чеховські ведмеді» — «Металург» — 26:32, «Спортинг» — «Монпельє» — 29:33.
Турнірне становище: «Монпельє» — 10, «Мотор» — 6, «Бешикташ», «Металург» — 5, «Спортинг» — 4, «Чеховські ведмеді» — 0.