Окупанти погрожують студентам Криму в’язницею за пости у соцмережах

19.10.2017
За віртуальні пости у соціальних мережах мешканці окупованого Криму отримують цілком реальні терміни тюремного ув’язнення.
 
А от слідчі севастопольського управління слідчого комітету Росії спільно з департаментом освіти міста склали графік із промивання мізків у школах та вишах окупованого Криму аж до кінця 2018 року.
 
Усе почалося з того, що так званий очільник Криму Сергій Аксьонов назвав прикордонні регіони розсадником екстремізму та тероризму.
 
Відразу ж після цього співробітники ФСБ Росії почали проводити профілактичну роботу (а простіше кажучи, промивати мізки) викладачам навчальних закладів підконтрольних територій.
 
Працівники центру з протидії екстремізму МВС по Республіці Крим відверто залякують викладачів i студентів під час так званої «роз’яснювальної роботи» у школах та вишах.
 
Замість того, щоб навчатися, студенти вислуховують пропаганду Кремля про те, які організації на території Російської Федерації вважаються терористичними, та про те, як вербують молодь через соціальні мережі.
 
Зокрема, співробітники УМВС Росії по Сімферополю провели зустріч зі студентами Кримського політехнічного коледжу та почали лякати молодь кримінальною відповідальністю за контакти через соціальні мережі з «підозрілими незнайомцями».
 
Точно таку ж інформацію «отримали на обід» учні середніх освітніх шкіл окупованого Криму.
 
Замість уроків діти слухали політінформацію на тему: «Що таке тероризм та як він проявляється».
 
Тим часом російські силовики продовжують вивчати соціальні мережі та шукати там «терористів». Адже кожен спійманий за інакомислення громадянин повинен заплатити великий штраф, щоб уникнути в’язниці.
 
Так, мешканець Севастополя був засуджений за 282 статтею Кримінального кодексу Росії на один рік і три місяці позбавлення волі за свої висловлювання через соціальні мережі, які співробітники ФСБ визнали екстремістськими.
 
Про те, що саме в сучасній Росії можуть визнати екстремізмом i тероризмом, красномовно свідчить фото Путіна з макіяжем.
 
Оброблене в фотошопі зображення Володимира Володимировича з нафарбованими губами в Росії визнали екстремістським.
 
Пікантну картинку внесли до федерального списку екстремістських матеріалів, за які в Росії передбачено кримінальну відповідальність.
 
Уперше цю фотографію опублікував користувач соц­мережі «ВКонтакте» Олександр Цвєтков, після чого його аккаунт заблокували. До екстремістських матеріалів потрапило ще дев’ять знімків на його сторінці, які прибрали з вільного доступу.
 
Список «терористів» та «екстремістів» Росії постійно поповнюється завдяки гарній фантазії співробітників ФСБ i МВС, готових угледіти незаконну діяльність у будь-якому прояві інакомислення мешканців анексованого півострова.
 
Після того як підконтрольні Кремлю суди окупованого Криму почали штампувати кримінальні справи за екстремізм у соціальних мережах, активісти місцевих громадських організацій оголосили «Кримський марафон» через ті ж таки соціальні мережі.
 
Добровольці скидалися на викуп в обмін на свободу своїх співгромадян. Гроші збирали винятково 10-рублевими монетами, щоб показати «єдність небайдужих». 
 
Найбільший штраф за свободу представниці кримськотатарського народу Зореми Умерової склав 300 тисяч російських рублів (понад 120 тис. гривень).
 
Його загальна вага у десятирублевих монетах перевищила 135 кілограмів.
 
Як розповів один із лідерів об’єднання «Кримська солідарність», за два тижні роботи їм вдалося врятувати від в’язниці та оплатити адміністративні штрафи ще п’ятьох мешканців окупованого Криму. 
 
За неповні три місяці роботи через соціальні мережі організатори «Кримського марафону» зібрали вже понад 900 тисяч рублів.
 
Однак збір коштів триває, адже сучасна ситуація в Криму зі свободою слова лише погіршується.