Масове отруєння дітей і дорослих у садочку в Івано-Франківську розслідує прокуратура

25.10.2017
За фактом отруєння вихованців дошкільного закладу «Ластівка» в місті Івано-Франківськ відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним та масовим отруєнням) КК України.
 
«За попередніми даними, з харчовим отруєнням до медиків звернулося 10 дітей та двоє дорослих. Спеціалісти обстежили харчоблок, для лабораторного дослідження відібрали проби води, сировини та продукції, з якої готували їжу», — повідомили «УМ» в Івано-Франківській обласній прокуратурі.
 
 У дитячому садку «Ластівка» працювала слідчо-оперативна група, вона призначила низку експертиз. 
 
Нагадаємо, що напередодні в дитяче відділення Івано-Франківського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф із міського дитсадка «Ластівка», що по вулиці Бельведерській, було госпіталізовано з харчовим отруєнням дітей та дорослих, працівників дитсадка.
 
У всіх шпиталізованих лікарі діагностували гострий гастроентероколіт. За словами лікарів, нині стан потерпілих — серед­ньої важкості.
 
А тим часом чиновники управління освіти Івано-Франківська призупинили роботу дитячого садка.
 
Санкція статті кримінального провадження, яке відкрила прокуратура, передбачає покарання у вигляді штрафу до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років.