Ляшко — французам: Давайте разом тиснути на Путіна!

27.10.2017
Ляшко — французам: Давайте разом тиснути на Путіна!

На дошці в кабінеті Олега Ляшка написані пріоритети Радикальної партії, про які політик розповів французам.

Під час зустрічі Олега Ляшка із послом Франції Ізабель Дюмон і директором департаменту континентальної Європи МЗС Франції Флоранс Манжен порушували питання українських реформ та шляхів вирішення конфлікту на Донбасі.
 
 
Ляшко розповів, що треба зробити для зростання економіки та поліпшення життя українців.
 
 
«По-перше, має бути політична стабільність. Тому Радикальна партія за те, щоб вибори були проведені у 2019 році, згідно з Конституцією. На відміну від Тимошенко, яку цікавить влада за будь-яку ціну, моя мета — добробут українців. Тому ми проти політичного цирку під Радою, який на гроші олігархів і Кремля влаштовують політичні авантюристи Саакашвілі та Тимошенко.
 
По-друге, ми вважаємо, що без подолання бідності неможливо подолати корупцію. Їхнiй спільний корінь — у сировинній структурі економіки та занепаді виробництва, у низьких зар­платах і пенсіях, у відсутності роботи і відчуття перспективи. Ми боремося за створення робочих місць і підвищення доходів українців. Через залучення інвестицій та системну підтримку українських виробників. Саме тому ми запропонували у Верховній Раді «Промисловий пакет реформ».
 
По-третє, скільки б Радикальну партію не називали популістами, ми добилися ухвалення пенсійної, освітньої, медичної реформ з урахуванням наших вимог. Ми провели у Верховній Раді низку економічних законів та запропонували Антикризовий план розвитку економіки, які дозволять модернізувати промисловість та запустити економіку на повну потужність. Ми не просто критикуємо, а пропонуємо реальну альтернативу політиці влади», — розповів політик.
 
Водночас Олег Ляшко звернув увагу і на низку принципових розбіжностей фракції Радикальної партії з владою.
 
«Наша команда не голосувала за судову реформу, яка не дала країні справедливих судів. Ми — проти створення окремого антикорупційного суду, бо переконані, що кожен суд має бути антикорупційним і в кожному суді українці повинні знаходити правду без грошей і волохатої руки. Ми — за повне перезавантаження судової системи:  звільнення усіх суддів і обрання нових, яким суспільство довірятиме, на відкритих конкурсах», — наголосив народний депутат.
 
Також, за словами Олега Ляшка, його команда з самого початку була проти укладання Мінських угод, підписуючи які, Президент перевищив свої повноваження та пішов на неприпустимі для країни поступки.
 
«Ми переконані, що вирішити конфлікт на Донбасі можна, лише залучивши миротворців та перекривши кордони. Тільки після припинення постачання зброї з Росії та її складання можливі вибори на окупованих нині територіях, а не навпаки», — вважає Ляшко.
 
Політик зазначив, що зустріч була конструктивною і з більшості питань його бачення ситуації в Україні збiглося з баченням представників французької сторони.
 
«Радий, що з більшості питань ми маємо спільне бачення з представниками друж­ньої нам Франції. Подякував їм за підтримку України. Домовилися разом тиснути на Путіна, щоб зупинити війну в Україні та зберег­ти мир у Європі», — повідомив лідер РПЛ.