На Донбасі загинуло 5 бійців ЗСУ протягом двох днів

27.10.2017
Ворог зазнає втрат на східному фронті, хоча й старанно приховує це.
 
Співробітники моніторингової місії ОБСЄ зафіксували виїзд iз території окупованої частини Донеччини до Росії автофургона з написом «Ритуал».
 
За даними місії, ще 21 жовтня о 20:04 з української сторони на прикордонний пункт пропуску «Донецьк» прибув фургон iз російськими номерними знаками й написом «Ритуал», який попрямував до Російської Федерації.
 
За день до цього через цей самий КПП до Росії рушили дві карети швидкої допомоги з табличками «ЛНР». Того ж дня вони повернулися назад до України — очевидно, медики перевозили важко поранених окупантів. 
 
Проте ворог продовжує системно обстрілювати позиції ЗСУ: загалом упродовж минулої середи бойовики 15 разів порушили перемир’я.
 
«Демонструючи вогневу присутність на лінії розмежування, противник продовжував обстрілювати наші позиції, поодиноко застосовуючи заборонене озброєння», — йдеться у повідомленні штабу АТО.
 
У відповідь українські бійці 9 разів застосовували зброю, примушуючи ворога дотримуватися режиму тиші.
 
Якщо терористи «ДНР» дещо знизили активність на донецькому напрямку, а на маріупольському — лише обстріляли з мінометів селище Водяне, то їхні сусіди — бойовики терористичної «ЛНР» — дещо активізувалися.
 
Вони спочатку гатили по позиціях ЗСУ в районі селища Троїцьке з мінометів калібру 120 міліметрів, а в ніч на четвер випустили по цих же позиціях 20 снарядів із реактивної системи зал­пового вогню (РСЗВ). 
 
Зазначимо, що в першій половині тижня впродовж 23-24 жовтня на східному фронті полягли за Україну п’ятеро її захисників. Прізвища загиблих воїнів уже відомі.
 
У понеділок на міні підірвався боєць 28-ї бригади Юрій Колесник iз Рівненщини, який проводив розвідку місцевості й встановлював сигнальні ракети поблизу села Богданівка Волноваського району Донеччини.
 
Уже у вівторок на міні підірвалися на смерть під час виконання бойового завдання бійці батальйону «Айдар» 53-ї бригади Антон Сінягуб, позивний «Дейл», iз Київщини, і Ярослав Бондар, позивний «Яков»,   iз Вінничини.
 
Сталося це на Світлодарській дузі. Того ж дня в селищі Водяне Волноваського району під час бою загинув від кулі, яка поцілила в груди, боєць 59-ї бригади Ілля Стецун iз Хмельниччини.
 
Боєць 92-ї бригади Валерій Самофал iз Харківщини загинув від кулі снайпера поблизу райцентру Мар’їнка. 
 
Вічна пам’ять...