«Ісламська держава» в Сирії не шкодує навіть дітей і жінок

31.10.2017
«Ісламська держава» в Сирії не шкодує навіть дітей і жінок

Жертвами у Сирії стають і жінки та діти.

Із часу проголошення «халіфату» в червні 2014 року терористи «Ісламської держави» замордували в Сирії впродовж 40 місяців у 150 колективних стратах 5100 осіб, повідомляє Сирійський центр стеження за правами людини з штаб-квартирою у Лондоні.
 
 
Жертвами страт були сирійські цивільні, повстанці, зокрема і члени антиурядових угруповань, включно з Сирійськими демократичними силами, підтримуваними США, а також солдати урядової армії. 
 
 
Підставою для видання смертного вироку «ІД» могло бути звинувачення у «шпигунстві» на користь міжнародної коаліції чи Сирійських демократичних сил, як наприклад, до Організації визволення Леванту, колишнього сирійського філіалу «Аль-Каїди».
 
Але серед жертв страт є також 2868 цивільних осіб, включно з 105 дітьми та 150 жінками.
 
Людей страчували як шляхом розстрілів, так і вже зовсім варварськими методами: відрубуванням голів, удушенням, закиданням камінням, скиданням iз дахів високих будинків чи спалюванням живцем.
 
Страти відбувалися здебільшого на теренах навколо Дамаска, в північних та східних провінціях Сирії (Дажр ас-Заур, Ракка, Хасака і Алеппо) та в центральних провінціях (Хімс і Хама). 
 
Найкривавішим цьогорічним місяцем у Сирії був вересень, упродовж якого загинуло щонайменше 3955 цивільних осіб, серед яких 207 дітей i 148 жінок, повідомив агенції «Франс пресс» глава Сирійського центру стеження за правами людини Рамі Абдель Рахман. Вiд початку війни в Сирії загинули загалом приблизно 330 тисяч осіб.
 
«Понад 70 відсотків смертей серед цивільних сталося внаслідок авіаударів армії режиму президента Башара Асада та Росії або сил міжнародної коаліції», — зазначив Рамі Абдель Рахман.