Верховний суд Франції наказав прибрати хрест iз пам’ятника Папі Івану Павлу ІІ

31.10.2017
Верховний суд Франції наказав прибрати хрест iз пам’ятника Папі Івану Павлу ІІ

Поляки готові забрати до себе пам’ятник, який не вписується у «світську Францію».

Рішення, яке обурило багатьох християн, виніс Верховний суд Франції.
 
 
Він постановив усунути хрест iз пам’ятника Папі Івану Павлу ІІ у місцевості Плоермель на заході Франції, оскільки зображення релігійного символу в публічному місці суперечить засадам відділення церкви від держави і світському характеру Франції. 
 
 
Судова тяганина навколо пам’ятника понтифіку польського походження, який був встановлений 2006 року з ініціативи місцевої католицької громади і за її кошти, тягнеться з 2015 року.
 
 
Тоді суд нижчої інстанції постановив узагалі демонтувати пам’ятник, оскільки він суперечить світському характеру Французької Республіки.
 
Після довгих суперечок Верховний суд ухвалив «соломонове рішення»: пам’ятник можна залишити, але хрест над ним — прибрати. Рішення остаточне і оскарженню не підлягає. 
 
Постанова Верховного суду Франції викликала обурення християн у багатьох країнах Європи і, зрозуміло, найбільше — у Польщі.
 
Французькому «правосуддю» вказують, що Франція, як і Німеччина, Бельгія та ще низка країн Західної Європи, поступово перетворюється на мусульманську державу.
 
Християнські церкви порожніють, їх продають під інші заклади, переоформлюють в мечеті.
 
Не лише французькі судді, а й низка інших європейських лібералів, які перебувають при владі у своїх країнах, тотально забули, що Європа має християнське коріння, європейська цивілізація побудована на християнських засадах. 
 
Схоже, що на рішення Франції вже не вплинути, тому прем’єр-міністр Польщі Беата Шидло запропонувала перенести восьмиметровий пам’ятник до Польщі.
 
Таке рішення підтримують більшість поляків. Але чи Верховний суд Франції після цього не розпочне забороняти ще й хрести на церквах?