Ляшко пропонує замість субсидій провести масштабну енергомодернізацію

01.11.2017
Ляшко пропонує замість субсидій провести масштабну енергомодернізацію

Олег Ляшко вимагає збільшити витрати в держбюджеті на заміну котлів, вікон, дверей, теплотрас.

Депутати фракції Радикальної партії подали зміни до проекту держбюджету, де пропонують встановити видатки на енергомодернізацію на рівні не менше 10% від фінансування субсидій.
 
 
«На 2018 рік заплановано 66 млрд. гривень на субсидії, тоді як на енергомодернізацію — лише 800 млн. Це неправильно. Адже кошти платників податків, з яких формують субсидії, йдуть у кишені олігархів — власників теплокомуненерго. Треба припинити цю халяву й незаконне збагачення олігархів за рахунок українців. Тому ми пропонуємо спрямовувати кошти не на субсидії, а на енергомодернізацію — заміну котлів, вікон, дверей, теплотрас. За рахунок цих заходів вартість тарифів знизиться мінімум удвічі», — наголосив Ляшко.
 
Народний депутат переконаний, що збільшенням видатків на субсидії влада консервує бідність.
 
«Із такими темпами ми скоро весь бюджет будемо віддавати на субсидії замість того, щоб спрямовувати ці кошти на дитсадки, школи, будівництво доріг i житла для молоді, підвищення пенсій і зарплат. Наша влада проводить політику проїдання та консервації бідності. Якщо в них є 70 млрд. на субсидії, то нехай зарплати краще піднімуть. Людям треба не подачки від держави, а нормальні зарплати. Тоді не буде потреби в цих субсидіях», — упевнений лідер РПЛ.
 
Крім енергомодернізації для зниження тарифів, Олег Ляшко пропонує збільшити видобуток власних енергоносіїв.
 
«За імпортний газ і навіть за власний ми платимо за ціною німецького хабу. Від цього й такі тарифи на газ для населення. Ми вимагаємо скасувати рішення уряду, яке прив’язує наш газ до німецького хабу. Також треба створювати сприятливі умови для інвестицій i знижувати податки. Хай інвестори приходять, бурять свердловини й видобувають газ. А зараз який дурень принесе сюди гроші, якщо бачить, що немає гарантій їх повернення? Крім того, ми вимагаємо повернути газорозподільчі мережі у власність держави, щоб олігархи Фірташ, Льовочкін і Бойко не наживалися на українцях», — підсумував Ляшко.