На Донбасі загинули легендарні захисники України Сергій Сиротенко і Георгій Саларідзе

03.11.2017
Попри те, що спостережна місія ОБСЄ на Донбасі зафіксувала зменшення кількості вибухів у зоні АТО ледь не втричі (близько 80 вибухів, якщо порівнювати з попереднім звітним періодом — близько 250 вибухів) в останні дні жовтня, на передовій продовжують гинути захисники України. 
 
За даними штабу АТО, впродовж минулої середи окупанти 13 разів порушили перемир’я.
 
І хоча бійці АТО симетрично відповідали ворогу, проте один український воїн загинув, ще двоє отримали поранення. Напередодні, 31 жовтня, також загинув один боєць ЗСУ. 
 
«На жаль, поблизу Мар’їнки загинув один український військовослужбовець Національної гвардії України, ще один отримав поранення. Під час ворожого обстрілу поблизу Кримського один військовослужбовець ЗСУ отримав бойову травму. Усіх постраждалих захисникiв України оперативно доправили до військових мобільних госпіталів, де їм надають кваліфіковану медичну допомогу», — додає речник Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко.
 
У Нацгвардії уточнили, що загиблим є легендарний офіцер — майор Сергій Сиротенко з позивним «Третій», який 1 листопада підірвався на міні поблизу Мар’їнки.
 
Бойовові побратими нагадують про відвагу, мужність і подвиги загиблого майора: про те, як у 2015 році під Вуглегірськом його машину посікло осколками, але він залишився неушкодженим, про те, як упродовж 2015-2016 рр. його неодноразово Бог милував у Широкиному.
 
«Загинув наш друг, син, чоловік, батько трьох дітей — Сиротенко Сергій, позивний Третій. Ще з перших днів він пішов добровольцем, коли приходив у відпустку, весь час рвався до побратимів в АТО», — вказують у «Фейсбук»-спільноті Об’єднання дружин і матерів бійців учасників АТО.
 
І нагадують історію, коли «Третій» разом iз побратимом пішов у розвідку, побачив сепарський БТР, який на хвилину залишили без нагляду, та, недовго думаючи, сів за кермо цього БТРа та приїхав iз цією здобиччю до своїх хлопців!
 
Ще одним загиблим захисником України виявився підполковник грузинської армії  Георгій Саларідзе з позивним «Гюрза-2», який уранцi 31 жовтня загинув у бою, потрапивши в засідку неподалік Донецького аеропорту, в селищі Опитне.
 
Співвітчизники загиблого воїна повідомили його справжнє ім’я і прізвище — Георгій Саларідзе — лише після смерті.
 
Адже «Гюрза-2» також був легендарним воїном, який спочатку воював добровольцем у складі полку «Азов» (зокрема, за Широкине), а згодом підписав контракт із ЗСУ і воював із ненависними російськими окупантами за Україну в складі спеціально створеного в українській армії підрозділу — «Грузинського національного легіону».

Вічна пам’ять справжнім воїнам!