Ляшко: «Треба видалити ракову пухлину олігархії та корупції»

03.11.2017
Ляшко: «Треба видалити ракову пухлину олігархії та корупції»

Олег Ляшко порівняв корупцію з важкою хворобою, яку вилікувати болісно, але необхідно.

Олег Ляшко висловив своє ставлення до реформ в Україні. Вони не повинні передбачати економію на людях, хоча й можуть бути болісними, вважає політик.
 
 
«Генсек ЦК КПРС Микита Хрущов обіцяв, що його сучасники житимуть при комунізмі. Вже два покоління змінилося, а комунізму досі немає. Я переконаний, що світле майбутнє залежить від кожного з нас, від того, яку політику ми будемо проводити сьогодні. Тому що підвалини майбутнього закладаються саме сьогодні», — зазначив лідер Радикальної партії.
 
 
Політик вважає, що реформи не повинні проводити за рахунок простих людей.
 
 
«Якщо під словом «реформи» мається на увазі економія коштів дер­жавного бюджету на людях, їхньому здоров’ї та пенсійному забезпеченні, то це не реформи, а секвестр державного бюджету. Справжні реформи — це те, що дасть людям можливість розвиватися у своїй країні й бачити світле майбутнє. Насамперед через власну кишеню», — зауважив Ляшко.
 
Народний депутат наголосив, що фінансова складова є ключовою для відновлення демографії.
 
«ООН прогнозує, що до 2050 року залишиться 30 мільйонів українців. Сьогодні смертність в Україні перевищує народжуваність. Бо молоді родини бояться заводити дітей — не знають, як їх прогодувати. Тому запорука відновлення демографії — економічне зростання. Щоб у кожної родини було власне житло, стабільна робота, дитсадок неподалік і хороша поліклініка. Тоді ніяких виплат на дітей не треба буде. Самі народять, якщо знатимуть, що є власний куток і гроші на дитину», — заявив лідер РПЛ.
 
Ляшко також пояснив, чому реформи не можуть бути приємними.
 
«Ви кажете, що реформи болісні. А коли ми з вами зуб ідемо рвати, це боляче? Чи коли видаляємо ракову пухлину і проходимо хіміотерапію, це ж боляче? Так от, сьогодні наше завдання — видалити ракову пухлину олігархії, корупції та сировинної залежності з організму під назвою Україна. Так, це боляче, бо 26 років людей дурили й обіцяли золоті гори перед виборами. Зараз треба радикально все міняти, щоб наша найкраща країна мала перспективу і світле майбутнє», — підсумував народний депутат.