Луценко вважає вбитого у Харкові бізнесмена причетним до розстрілу Дениса Вороненкова

07.11.2017
У вихідні у Харкові, по вулиці Клочківській, кілер розстріляв автомобіль «Ауді» харківського підприємця Едуарда Аксельрода.
 
Убивця ховався між автівками, припаркованими біля будинку жертви, тому, як тільки чоловік в’їхав у двір, його накрила автоматна черга. Водій від отриманих поранень помер одразу.
 
Як повідомила прес-служба ГУ Нацполіції в Харківській області, на місці НП працювала слідчо-оперативна група.
 
Дані про злочин занесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею «вбивство». Наразі правоохоронці розшукують осіб, причетних до злочину, а також ймовірних свідків. 
 
Широкий резонанс ця кримінальна справа отримала після того, як депутат Верховної Ради Ігор Мосійчук написав короткий пост у «Фейсбуці», розгледівши у діях кілера почерк убивць Аміни Окуєвої.
 
«Розстріляним у Харкові виявився Аксельрод Едуард Леонідович, 10.02.1972, який народився у Барнаулі, — повідомив він. — Робота кілера дуже схожа на вбивство Аміни Окуєвої. Едик Лепа — комерсант. Раніше видав себе за «блатного». 
 
На цей пост нардепа відреагував Генпрокурор Юрій Луценко. За його словами, Аксельрод підтримував контакт із російським кримінальним авторитетом Володимир Тюріним, якого слідство вважає замовником убивства Вороненкова, а також організатором і керівником групи, що скоїла цей злочин, — Юрієм Василенком.
 
«Аксельрод — зв’язок Тюріна і Василенка щодо організації вбивства Вороненкова, — написав пан Луценко. — Слідство ГПУ правильно визначило Тюріна як замовника».
 
Ще більшої інтриги додав справі політтехнолог Віктор Уколов.
 
«Схема відома, — припустив він. — Для того, щоб обірвати зв’язок кілера і замовника, треба прибрати організатора, який контактував із кілером. Існує версія, що саме з таких причин прибрали міністра МВС Кравченка, що міг безпосередньо контактувати з вбивцею Гонгадзе — Пукачем».