Викраденого ФСБ Павла Гриба не відпустили під домашній арешт

08.11.2017
У Росії Краснодарський крайовий суд залишив під вартою українця Павла Гриба, якого звинувачують у тероризмі. Молодого чоловіка до залу суду не доставили.
 
«Він був на відеозв’язку з місцевого Краснодарського СІЗО №5. Причому зауважу, що саме СІЗО від будівлі суду перебуває за кiлька кварталів, може, за три квартали. Але його не доставили», — зазначила журналістка Ірина Ромалійська із зали суду. 
 
Адвокат подавав клопотання, щоб затриманого українця залишили під домашнім арештом. А українські консули наголосили, що готові орендувати для Павла Гриба житло в Росії.
 
Захисник незаконно затриманого Андрій Сабінін озвучив готовність, за потреби, жити з підзахисним у цій квартирі. Однак суддя Любов Перфілова відмовила в цьому.
 
Нагадаємо, 28 серпня колишній прикордонник, а нині військовий капелан Ігор Гриб заявив, що спецслужби Росії викрали його сина Павла в Білорусі.
 
Згодом ЗМІ з’ясували, що ФСБ використала 17-річну дівчину, щоб заманити юнака до іншої країни.
 
Згодом МЗС заявило, що Павло Гриб перебуває в управлінні ФСБ у Краснодарі. Раніше Росія звинуватила затриманого українця Павла Гриба в підготовці теракту в школі.
 
18 жовтня відбулося засідання Жовтневого районного суду Краснодара, в ході якого було продовжено термін утримання під вартою українця Павла Гриба до 4 січня 2018 року.