«Усі прикордонники все зробили правильно»: Колмогоров після свого звільнення з-під варти

08.11.2017
Чималий суспільний резонанс викликала «справа Сергія Колмогорова» — українського прикордонника, якому рік тому райсуд Маріуполя виніс вирок: 13 років ув’язнення за те, що у вересні 2014 року на блокпосту прифронтового Маріуполя, виконуючи наказ командира (як і інші вісім бійців), відкрив вогонь по авто, яке не зупинилося на вимогу військових — у результаті загинула дружина водія.
 
6 листопада Вищий спеціалізований суд із розгляду кримінальних та цивільних справ відправив на перегляд справу Колмогорова та звільнив його з-під варти. 
 
Рішенню передувало засідання Вищого спецсуду 2 листопада: тоді біля приміщення зібралося дві сотні фронтовиків, які прийшли підтримати свого побратима.
 
Крім того, до захисту Колмогорова підключилися народні депутати, а замголови Держ­прикордонслужби Василь Серватюк висловив надію, що касація приведе до конституційного рішення.
 
Більше того, ініціативна група зустрілася з Генпрокурором Юрієм Луценком (за його словами, Колмогоров відкрив вогонь на ураження по легковому авто з цивільними особами без попереджувального пострілу, й при цьому він нібито не перебував на блокпосту), добиваючись перегляду справи й більш ретельного розслідування.
 
До слова, Президент Петро Порошенко також підтримав перегляд рішення суду стосовно прикордонника. 
 
Одразу після звільнення у понеділок Сергій Колмогоров заявив: «Мій командир усе робив правильно. Усі прикордонники все зробили правильно». Також після засідання суду прикордонник сказав, що наразі не готовий до спілкування з журналістами.