Кульгавий iнтернацiоналiзм,

08.11.2017
В умовах гібридної війни Росії з Україною ідуть спекуляції щодо назв «Новоросія», «Малоросія». Нам потрібно повернутися до першоджерел.
 
У світі ми були відомі як Русь із центром у Києві — інших не було.
 
До цього часу українців часто називають русинами наші західні сусіди, які ніколи московитів русинами не ідентифікували і не називали.
 
Якщо наші керівники держави, депутати, держслужбовці знають історію України і вважають себе українцями, то повинні внести законопроект змін у назві держави, а саме на Русь-Україна (RUA), щоб не було спекуляцій на цю тему.
 
До назви «Росія» в дужках дописувати «Московія» (до 1721 р.), щоб росіяни, українці та інші народи знали, що такого народу, як росіяни, в історії людства не було, це — штучна назва, яку історія не зафіксувала.
 
Українці віками прагнули своєї державності. Події 1917—1921 рр. сприяли здійсненню такої можливості, але, на жаль, у нас не з’явився свій Пілсудський, чи Маннергейм, чи Масарик.
 
Українська Народна Республіка не встояла проти Московії та її найманців, яких потім усіх розстріляли свої ж, про що слід пам’ятати нашим москвофілам і не тільки їм.
 
УНР була визнана багатьма країнами світу, тому (як це зробили прибалти) Верховна Рада України повинна ухвалити законопроект про відновлення державності УНР-Руси-України.
 
Це буде справедливо та історично правильно.
 
Царська і радянська імперії, а тепер РФ-ФСБ виховували й виховують росіян у дусі імперського шовінізму.
 
Тому й не дивно, що росіяни дивуються, що в Америці та Європі не розмовляють російською мовою.
 
Проживаючи століттями в Україні, московити так і не вивчили мову корінного населення.
 
Українців же, які розмовляють рідною мовою, називають націоналістами, себе ж — імперіалістами, бо інших національних мов не знають і не визнають на теренах СРСР чи теперішнього СНД.
 
Таке воно, викривлене уявлення про інтернаціоналізм у наших сусідів-московитів.
 
Багатовіковий колоніалізм прищепив українцям комплекс меншовартості, і тому вони з радістю переходять на російську мову в розмові з росіянами.
 
Герб СРСР символізував перехід усього світу під знамено комунізму, тобто радянського державного ладу, під виглядом інтернаціоналізму, де державною мовою буде російська.
 
Сталін дивувався бездарній національній політиці Гітлера, який усі народи Європи протиставляв німцям, зокрема й українців після проголошення Акта про незалежність 30 червня 1941 р. у Львові.
 
Фюрер перед своєю кончиною передбачав, що продовжувачем його нацистської політики стане Росія, так і сталося.
 
Російський націоналізм добре відчули на собі народи Східної Європи, чого не знають західні європейці, тому й не вживають дієвих заходів проти агресивної Московії-Росії, думаючи відкупитись від неї жертвами і кров’ю українців.
 
Ця недалекоглядна політика західних лідерів посилює агресивність Путіна і може призвести до нової світової війни. Путін поважає тільки силу і ні на які компроміси не піде. Це давно мали би взяти до уваги лідери Америки та Європи. 
 
І. ШІМАНЧУК
Рівне