На Луганщині фіксують найбільше прицільних ворожих обстрілів

10.11.2017
Останнiми днями ворог зосередив переважну кількість обстрілів iз важкого озброєння саме на луганському напрямку. Як наслідок, саме тут проходять найважчі бої, саме тут минулого вівторка загинуло двоє захисників України. Ще один воїн загинув у середу на донецькому напрямку.
 
«Загалом минулої середи по всій лінії зіткнення російсько-окупаційні війська 19 разів порушили перемир’я. Усі обстріли були прицільні. З них лише на луганському напрямку російсько-окупаційні війська здійснили 13 прицільних обстрілів сил АТО», — повідомив речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник. І додає, що на переважну більшість ворожих обстрілів захисники України давали адекватну відповідь.
 
Водночас стало відомо, як загинули бійці 15-го батальйону «Суми» 58-ї бригади Антон Мишко і Валентин Ничвидюк: ціною власного життя вони виконали бойове завдання і зупинили ворожих диверсантів, які намагалися пройти вглиб позицій ЗСУ в районі траси «Бахмутка» на Луганщині. Зокрема, старший лейтенант Валентин Ничвидюк загинув на місці бою, а старший сержант Антон Мишко отримав поранення в голову, але помер під час транспортування до госпіталю.
 
«У складі зведеної групи він (Антон Мишко. — Ред.) мав зупинити прохід ворожих диверсантів біля сумнозвісної трійці луганських селищ — Сокольники, Пришиб, Жолобок — вони знову в усіх на вустах. Товариш Антона загинув на місці. Ще одного з пробитими наскрізь легенями доправили до шпиталю. Антона не довезли. Важке поранення голови не залишало хлопцеві жодних шансів. Завдання виконано. Ворог не пройшов. Але сьогодні за це заплачено дуже високу ціну. Чи хтось i досi вважає, що війну в нас закінчено?» — написав у соцмережах військовий репортер Цаплієнко.
 
За даними штабу АТО, двоє захисників України загинули на «Бахмутці» після того, як диверстанти не змогли пройти, через що ворог ближче до опівночі випустив 10 мін калібру 120 мм по позиціях ЗСУ в Новоайдарському районі. 
 

А ТИМ ЧАСОМ...

Командувача Десантно-штурмових військ ЗСУ Михайла Забродського призначено новим командувачем сил АТО в рамках планової ротації цього тижня.
 
«Днями новим командувачем сил АТО було призначено генерал-лейтенанта Забродського. Керівництво Генштабу ЗСУ саме на ньому зупинило свій ви­бір, у нього величезний досвід участі в АТО і планування різного роду операцій», — повідомив речник Міноборони України з питань АТО Андрій Лисенко. При цьому він уточнив, що термін ротацій є закритою інформацією і не підлягає розголошенню. 
 
Зазначимо, Михайло Забродський був командиром 95-ї аеромобільної бригади, планував завдання для сил АТО в Слов’янську та Краматорську в 2014 році. Герой України. Раніше командувачем сил АТО був генерал-лейтенант, перший заступник командувача Сухопутних військ ЗСУ Олександр Локота.