Ляшко звинуватив Президента в самоусуненні від виконання своїх конституційних обов’язків

14.11.2017
Ляшко звинуватив Президента в самоусуненні від виконання своїх конституційних обов’язків

Команда Олега Ляшка має план порятунку економіки, ключове в якому — робочі місця та гідні зарплати для українців.

Усупереч закону понад 10 років не оновлюється склад ЦВК, який був обраний на сiм років, а Нацбанк уже півроку є фактично обезголовленим.
 
 
Усі ці порушення закону — результат інтриг і бажання Президента Порошенка узурпувати владу, вважає лідер Радикальної партії.
 
 
Політик звернувся до Президента з закликом негайно внести подання на новий склад ЦВК, у якому будуть представлені всі фракції, щоб унеможливити фальсифікації результатів наступних виборів. 
 
 
Також Олег Ляшко вимагає внести кандидатуру нового голови НБУ, який має зробити реальні кроки для здешевлення кредитних ресурсів для бізнесу.
 
«У сьогоднішніх економічних умовах ми дозволяємо собі розкіш півроку не мати керівника Нацбанку через те, що Президент не може дійти згоди в якихось кулуарних домовленостях щодо кандидатури на цю посаду. Ми вимагаємо від Порошенка пришвидшити вирішення цього питання, щоб був повноцінний керівник цієї структури, який проводитиме правильну грошово-кредитну політику — здешевлення та доступності кредитів для бізнесу. Для цього ми зареєстрували законопроект №5303, під яким підписалися 180 народних депутатів. У разі його ухвалення Нацбанк отримає додаткові повноваження для забезпечення економічного зростання в країні», — наголосив учора Ляшко на пого­джувальній раді в парламентi.
 
Окрім того, лідер Радикальної партії наполягає на ухваленні низки законів, які дозволять українцям більше заробляти, а економіці — розвиватися. 
 
«Без запропонованих нами інструментів економічного зростання, без податкових стимулів у нас буде знову бюджет проїдання. Влада врешті має зрозуміти: щоб щось ділити — треба заробляти!» — зазначив Олег Ляшко.