Ляшко: Досить ділити селян на чорних та білих!

15.11.2017
Ляшко: Досить ділити селян на чорних та білих!

Олег Ляшко стоїть на захисті селян i корів.

Олег Ляшко обурюється, що сотні тисяч селян по всій Україні, які все життя працювали на землі, залишилися обезземеленими.
 
 
«В одному селі був колгосп, де потім розпаювали землю, а в іншому — був радгосп чи дослідницька станція, де земля державна, яку не розпаювали. Тобто поділили селян на «чорних» i «білих» — безземельних та з землею. І це сотні тисяч ображених людей по всій країні. Ми вимагаємо ліквідувати несправедливість i надати паї людям, які працювали у радгоспах, на дослідницьких станціях чи на інших сільгосппідприємствах Академії аграрних наук. Щоб земля годувала їхні сім’ї!» — наголосив народний депутат.
 
 
Крім того, Олег Ляшко наполягає на ухваленні законопроекту радикалів, який покладе край проблемі рейдер­ства.
 
 
«Влада хоче роздерибанити землю та майно селян. Рейдери, користуючись цим, приїжджають уночі, щоб захопити землю, чи незаконно переписують її у недобросовісних реєстраторів. Ми пропонуємо, щоб договори оренди землі посвідчувались нотаріально і лише в тій місцевості, де знаходиться земля чи майно. Це зніме проблему рейдерства, і селяни будуть спати спокійно, бо не боятимуться, що хтось заволодіє їхньою землею», — переконаний лідер РПЛ.
 
Нагадаємо, раніше команда Радикальної партії запропонувала чіткий план відбудови економіки на селі. Основні його пункти — закріпити землю за фермерами та надати державні дотації на тваринництво.
 
«Минулого року з України вивезли більше 40 мільйонів тонн зерна замість того, щоб вивозити готову продукцію. Натомість селяни сидять голодні й не мають можливості прогодувати свою сім’ю. Ми пропонуємо встановити аграрно-сировинний збір на кожну тонну вивезеного зерна і спрямувати ці кошти на дотації для тваринництва. Щороку це буде додатковий мільярд євро у бюджет. Без корів не буде села!» — пояснив політик.
 
Крім того, радикали вимагають заборонити використання пальмової олії в молочній продукції.
 
«Сьогодні українці замість натурального молока споживають отруйну пальмову олію. На цьому заробляють недобросовісні виробники. Вони труять українців i вбивають українську корову, бо через них селяни не можуть продати молоко за рентабельною ціною. Ухвалення нашого плану дасть можливість відновити тваринництво на селі, а селянам — можливість заробляти!» — підсумував Ляшко.