У Львові учасники АТО презентують свої картини на благодійному аукціоні

15.11.2017
У суботу, 25 листопада, у львівській ветеранській ре­сторації «Патріот» відкриється виставка картин бійців, які брали участь у реабілітаційних проектах «Творчої криївки».
 
Міжнародний благодійний фонд був започаткований ще 2014 року з метою комплексної психологічної реабілітації учасників бойових дій на Майдані.
 
Наразі фундація займається вирішенням проблеми соціалізації демобілізованих військових.
 
Роботу проводять iз тими, хто очікує на протезування, виписався з госпіталю після поранення та контузій, зі звільненими з полону та бійцями, які потрапили до найвиснажливiших ротацій (Іловайськ, Донецький аеропорт, Дебальцеве).
 
Військовиків активно залучають до різноманітний видів діяльності задля пошуку сфери реалізації їхніх здібностей і навичок.
 
Практики базуються на унікальному авторському методі Віталіни Маслової «творча реабілітація», який через поєднання занять мистецтвом, тілесну терапію, спеціальним чином організоване спілкування, перебування на природі та оздоровчі процедури створює простір для самовідновлення особистості (психологічного, соціального, біографічного).
 
У рамках проекту з 2014 року  було продано близько 150 картин, що намалювали військові, та зібрано понад 100 тисяч гривень, які були спрямовані на різноманітні заходи для ветеранів війни.
 
Наразі основна мета благодійного аукціону, що стартуватиме у листопаді — це збір коштів на реконструкцію будівлі для ЦТР «Бережниця» — власної домівки «Творчої Криївки».
 
Організатори працюють над створенням  стаціонарного центру реабілітації у присілку Верховини Бережниця.
 
Районна влада вже виділила землю, є старенька столітня хата. Та потрібні великі кошти, аби цю будівлю збудувати.
 
Кожну картину можна придбати на умовах тихого аукціону. Потенційний покупець не торгується з іншими учасниками, а пропонує свою ціну, виходячи з фінансової спроможності та тої цілі, на яку збираються кошти — а це подальше проведення реабілітаційних заїздів для бійців.