На Донеччині ворог обстрілює міста і села з "Градів"

17.11.2017
Інформацію волонтерів і місцевих мешканців про те, що бойовики цілеспрямовано обстрілюють iз систем залпового вогню «Град» міста і села Донеччини, підтверджують і в штабі АТО.
 
Зокрема, речник штабу АТО Василь Лабай зазначає: «Уже кілька днів поспіль проросійські бойовики ведуть вогонь iз важкої артилерії, мінометів, обстрілюють українські міста і села, які розташованi вздовж лінії зіткнення. Кілька днів тому — Трьохізбенку, потім Мар’їнку, потім Зайцеве з «Градів». Від їхніх злочинних дій страждає місцеве цивільне населення та руйнується інфраструктура». За його словами, штаб АТО перебуває в постійній координації з українською стороною Спільного центру з контролю і координації вогню (СЦКК) з цього приводу.
 
«У подальшому застосування незаконними збройними формуваннями артилерійських систем може призвести до непередбачуваних наслідків, у тому числі й до численних жертв серед цивільного населення», — додає пан Лабай.
 
За даними штабу АТО, впродовж минулої середи ворог 16 разів порушив перемир’я, утім жоден боєць ЗСУ не постраждав. «Ситуація в районі проведення АТО залишається напруженою. Попри зменшення кількості та інтенсивності ворожих обстрілів, повного дотримання режиму припинення вогню вздовж лінії розмежування сторін немає. Окупанти продовжують обстрiлювати укріплення сил АТО, час від часу застосовуючи міномети», — йдеться у повідомленні.
 
На луганському напрямку близько опівночі російсько-терористичні війська обстріляли з мінометів калібру 120 мм оборонців Травневого. На інших напрямках окупанти застосовували переважно стрілецьку зброю. У свою чергу, захисники України 11 разів відкривали адекватний вогонь у відповідь. 
 

А ТИМ ЧАСОМ... 

У середу службовий автомобіль поліції Донеччини підірвався на протитанковій міні за 22 км від Маріуполя. Як повідомив перший заступник голови Нацполіції В’ячеслав Аброськін, сталося це в районі селища Гнутове. Міну заклала ДРГ бойовиків на автодорозі Талаківка—Гнутове.
 
Від отриманих поранень загинув майор поліції 1981 р. н. «Ще двоє поліцейських отримали поранення та перебувають у лікарні», — додав Аброськін.