Директор табору «Вікторія» вийшов із СІЗО під заставу

17.11.2017
У переддень двомісячної дати від страшної трагедії, коли під час пожежі згоріли діти, 14 листопада директору одеського  дитячого оздоровчого табору «Вікторія» Петру Саркісяну продовжили арешт та водночас надали право внести заставу — 128 тисяч грн.
 
Головний підозрюваний, звісно, в СІЗО лишатися не захотів, одразу знайшов гроші і наступного дня вийшов з-під арешту.
 
Скандальне рішення виніс Приморський районний суд Одеси.
 
Це викликало очікувану негативну реакцію громадськості. По-перше, засідання якимось фантастичним чином потрапило на розгляд відомого своєю нездоровою лояльністю Приморського суду, адже до цього справа слухалась у Київському районному суді, і саме він 18 вересня обирав Петру Саркісяну запобіжний захід у вигляді 60 днів тримання під вартою без права внесення застави (термін дії першого вироку мав завершитись лише 18 листопада).
 
По-друге, засідання провели таємно — за закритими дверима, не повідомили навіть постраждалу сторону — батьки дітей з танцювального колективу «Адель» дізналися про вирок, коли про це постфактум заявила прокуратура.
 
Обурені батьки зустрілися з прокурором Одеської області Олегом Жученком і попросили роз’яснити ситуацію.
 
«Це рішення незаконне, тому що не може суд при продовженні терміну змінювати запобіжний захід, тому ми абсолютно впевнені, що апеляційна інстанція вказане порушення скасує і поверне ту саму міру запобіжного заходу, яка була», — зазначив Жученко.
 
Він додав, що прокуратура вже підготувала апеляцію.
 
Оскарження рішення призначене на 16 листопада 2017 року, в Апеляційному суді Одеської області.
 
Варто зазначити, що сторона обвинувачення неодноразово попереджала, що призначення застави може серйозно завадити слідству.
 
Серед потенційних негативних наслідків називали незаконний вплив на потерпілих та свідків, інших підозрюваних та переховування від органів слідства i суду.
 
Прокуратура також звернулася до Вищої ради правосуддя з вимогою притягнути до відповідальності за винесення такого неправосудного рішення суддю Приморського райсуду Віктора Попревича.
 
Особливого цинізму ситуації додає те, що 15 листопада виповнилося рівно два місяці з дня трагедії.
 
Нагадаємо, в ніч на 16 вересня у дитячому оздоровчому таборі «Вікторія» сталася страшна пожежа. Через кричущі порушення правил пожежної безпеки з боку керівництва табору та відсутність звичайної пожежної сигналізації троє вихованок колективу «Адель» згоріли в новозбудованому корпусі табору живцем.