Гроші від продажу «Ламборджині» Папи Римського підуть на допомогу нужденним

17.11.2017
Гроші від продажу «Ламборджині» Папи Римського підуть на допомогу нужденним

Папа Франциск благословив авто на добрі діла.

Італійська фірма-виробник розкішних спортивних автомобілів «Ламборджині» подарувала Папі Римському Франциску останню найдосконалішу модель цієї марки Lamborghini Huracan.
 
 
Представники фірми передали Папі авто та ключі від нього в середу у Ватикані перед резиденцією Франциска Casa Santa Marta («Дім Святої Марти»). 
 
 
Але Франциск не довго радів дорогому подарунку, бо відразу ж оголосив про намір продати автомобіль на аукціоні «Сотбіз» у Лондоні, а отримані гроші спрямувати на допомогу бідним, зокрема мешканцям Іраку, повідомив речник Ватикану Грег Берк.
 
 
Ідеться про християн, які мешкають в районі долини Нініва і зазнають переслідувань від бойовиків «Ісламської держави».
 
Розподілом коштів буде розпоряджатися організація «Допомога церкві в нужді».
 
Інша частина виручених грошей надійде на рахунок організації «Спільнота Папи Івана XXIII», яка надає допомогу жінкам — жертвам торгівлі та проституції, а також двох інших організацій, які діють передусім в Африці. 
 
Стартова ціна нової моделі Lamborghini Huracan становить 183 тисячі євро, але Ватикан сподівається, що авто, якого торкалася рука Папи, буде продане за значно більшу суму.
 
А Папа надалі буде користуватися своїми старими і значно скромнішими «тачками», які називають папамобілями. Прискіпливі журналісти повідомляють, що у нього їх три.
 
Під час візиту до Еквадору 2015 року його помітили на модифікованій моделі Jeep Wrangler. Під час візиту до США понтифік пересувався на спеціально виготовленій для нього моделі Fiat 500L. А по Ватикану він пересувається на моделі Ford Focus.