У комп’ютеризацію школи в невеликому райцентрі на Черкащині вклали 1,5 мільйона

24.11.2017
У комп’ютеризацію школи в невеликому райцентрі на Черкащині вклали 1,5 мільйона

Так тепер навчають у Драбівській гімназії. (Фото надане прес-службою Черкаської ОДА.)

Про те, що освітні новації на Черкащині наразі є пріоритетними, можна пересвідчитися у Драбівській загальноосвітній школі-гімназії.
 
Адже цей навчальний заклад, який знаходиться у невеликому районному центрі, бере участь у проекті «Інноваційні школи Черкащини» і вже може похвалитися значними досягненнями.
 
Як повідомили «Україні молодій» в Черкаській обласній державній адміністрації, днями драбівська гімназія отримала сучасне обладнання для кабінетів хімії, фізики та біології.
 
Його придбали завдяки співфінансуванню з Державного фонду регіонального розвитку.
 
Також, розповідають в ОДА, тут обладнали лінгафонний кабінет у межах іншої обласної програми. Крім того, місцевим коштом встановили мультимедійне обладнання та закупили необхідну комп’ютерну техніку.
 
За словами голови Черкаської ОДА Юрія Ткаченка, коли весною він приїхав у цю школу, то поставив першочергове завдання — навести там лад.
 
Оскільки при минулій владі її добудували нашвидкуруч.
 
«Там був аварійний дах і ще низка проблем. Тож з обласного бюджету ми спрямували півтора мільйона гривень — на ремонт школи та закупівлю обладнання. Доєдналися також місцеві бюджети. І приємно, що цей заклад взяв участь у проекті «Інноваційні школи Черкащини» та став його учасником», — зазначає голова Черкаської ОДА.
 
Для інноваційного проекту в області за конкурсом було обрано 29 шкіл. Причому ці навчальні заклади розташовані не лише у великих містах, а й у містечках та селищах.
 
Тобто, пояснює черкаський очільник, в області урівнюють учнів у праві на якісну освіту.
 
«І дивлячись на драбівських школярів та вчителів, в яких горять очі на уроках із новаціями, переконуюся, що ми все робимо правильно. Бо інвестиції в освіту — найцінніші», — підсумовує Юрій Ткаченко.
 
До речі, нині черкаські фахівці напрацьовують зміни до програми «Інноваційні школи Черкащини» та готують новий проект на співфінансування з Державного фонду регіонального розвитку на 2018 рік, який передбачає подальше удосконалення інноваційних шкіл у Шевченковому краю.