Українка Юлія Джима виграла свою другу персональну нагороду на етапі Кубка світу

01.12.2017
Українка Юлія Джима виграла свою другу персональну нагороду на етапі Кубка світу

Перший в сезоні КС-2017/2018 особистий старт Юлія Джима завершила третьою. (Фото з сайта www.biathlonworld.com.)

Недовго українським шанувальникам біатлону довелося чекати від вітчизняних «стріляючих лижників» успіхів у новому, олімпійському, сезоні.
 
 
Після двох безмедальних естафет, із яких розпочався перший етап Кубка світу-2017/2018, перша ж особиста гонка в шведському Естерсунді принесла українській збірній нагороду.
 
 
Несподівано для всіх третє місце в індивідуальній гонці на 15 км посіла Юлія Джима.
 
 
Від початку своїх виступів за першу збірну країни за Джимою міцно закріпилося звання надійного командного бійця.
 
 
До останнього часу всі її масштабні нагороди були пов’язані з естафетними гонками — тут і олімпійське «золото» Сочі-2014, й два «срібла» чемпіонатів світу, здобуті в 2013-му та 2017 роках, і більше десятка призових фінішів на Кубку світу.
 
Проте проблеми зі стрільбою, які були постійними супутниками Юлії, не дозволяли їй боротися за призові місця в особистих перегонах.
 
Як свідчить статистичний архів на офіційному сайті ФБУ, «бронза», виграна Джимою в Естерсунді, стала для неї лише другою в кар’єрі індивідуальною нагородою на Кубку світу.
 
При цьому вперше на «кубковий» п’єдестал в особистих перегонах киянка піднялася чотири роки тому — на етапі КС в австрійському Хохфільцені, фінішувавши другою в гонці переслідування.
 
Переможницею тих знакових для Джими перегонів стала норвежка Сюнневе Сулемдал (чотириразова чемпіонка світу в естафетах), яка минулої середи в Естерсунді так само не дозволила нашій співвітчизниці посісти вищу позицію на п’єдесталі.
 
До розподілу найвищих нагород цього разу також долучилася й білоруска Надія Скардіно, котра продемонструвала в гонці не тільки ідеальну стрільбу, а й високу швидкість, за що, в підсумку, цілком заслужено отримала золоту відзнаку. 
 
Напевно, зайве говорити, що всі призерки 15-кілометрової «індивідуалки» не припустилися на стрільбищі жодного промаху. У складі української команди «на нуль» відстрілялися одразу троє з шести учасниць індивідуальних перегонів.
 
Зовсім трохи до призової трійки не вистачило швидкості Валентині Семеренко, котра, продемонструвавши ідеальну роботу на вогневому рубежі, показала четвертий результат у гонці.
 
Без додаткових хвилин штрафу — на 28-й сходинці — завершила гонку й Ірина Варвинець.
 
Завдяки високим результатам цього тріо залікова скарбничка жіночої збірної України поповнилася пристойним очковим доробком.
 
Як свідчить прес-служба ФБУ, 404 бали — найкращий показник «синьо-жовтих» в особистих гонках за останні три сезони.
 
Додамо, що молода Анастасія Меркушина, помилившись двічі на стрільбищі, завершила гонку 37-ю.
 
Ветерани ж команди — Віта Семеренко та Олена Підгрушна — стріляли ще непереконливіше.
 
Кожна з учасниць золотого олімпійського квартету Сочі до свого бігового часу додала по три хвилини штрафу, завершивши гонку на 40-му та 58-му місцях відповідно.