Ляшко наполягає на підвищенні мінімальних зарплат та пенсій

01.12.2017
Ляшко наполягає на підвищенні мінімальних зарплат та пенсій

Олег Ляшко хоче, щоб українці отримували високу «білу» зарплату.

На думку політика, збільшення «мінімалки» дозволить вивести зарплати з тіні. Та пояснив, чому необхідно офіційно оформлюватися на роботу по трудовій.
 
 
«Життя проходить дуже швидко, і людина виходить на пенсію. А якщо хтось отримує зарплату у конверті, пенсії у нього не буде, навіть якщо він чесно працював усе життя. А я хочу, щоб у людей була достойна пенсія і вони не побиралися по смітниках. Сьогодні бачив надворі: біля сміттєвих баків ходить людина у облізлому норковому пальто. Значить, колись людина працювала, були можливість купити хороший одяг, а тепер вона змушена побиратися без пенсії», — зазначив народний депутат.
 
 
Політик пояснив, чому його політична сила наполягає на підвищенні мінімальної зарплати.
 
 
«Кому зараз істотно підняли пенсії в результаті перерахунку? Металургам, шахтарям і метробудівцям, бо в них були високі легальні зар­плати. Я хочу, щоб у всіх людей були високі легальні зар­плати — це єдина можливість подолати бідність. Коли нам розказують, що можна подолати корупцію без подолання бідності, — це брехня. Покажіть мені хоч одну бідну країну, яка подолала корупцію, — немає. Тому що бідність — це основа корупції. Ви можете призначити 20 суддів чи 200 детективів із космічними зар­платами, але ви ніколи не переможете корупцію в країні суцільної бідності», — наголосив Ляшко.
 
Народний депутат розповів, що його фракція продовжує виборювати право жінок на пільгову пенсію.
 
«Два роки тому в парламенті за нашої ініціативи був прийнятий закон, який дозволяв жінкам виходити на пенсію у 55 років за умови наявності трудового стажу. На жаль, Президент заветував  цей закон, а для подолання вето потрібно 300 голосів у парламенті. Цим жінкам виплачували 60% пенсії до досягнення 60-річчя. Це стосувалося 100 тисяч жінок по всій країні. Ми добилися скасування цієї норми в пенсійній реформі. Тепер незалежно від того, коли жінка вийшла на пенсію, вона отримає виплату в повному обсязі», — підкреслив Ляшко.
 
Політик також наголосив на необхідності створення робочих місць, щоб люди могли знайти роботу в будь-якому віці.