Судді, який давав добро на арешт учасників Революції гідності, повідомили про підозру

01.12.2017
Слідчі Генеральної прокуратури повідомили про підозру судді одного з міськрайонних судів Черкаської області, який застосував запобіжні заходи щодо учасників мирних акцій протесту під час Революції гідності. Про це повідомляють у ГПУ.
 
«Департамент спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України продовжує роботу з розслідування та розкриття злочинів, вчинених під час акцій протесту у 2013—2014 роках. Зокрема, здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами протиправного переслідування учасників мітингів та зборів у Черкасах працівниками правоохоронних органів та суду», — розповідають у Генеральній прокуратурі.
 
Тож слідчі наразі перевіряють законність затримання 66 черкаських учасників Революції гідності, притягнення їх до кримінальної відповідальності та застосування до них запобіжних заходів у період з 23 по 27 січня 2014 року.
 
У Генпрокуратурі наголошують, що на підставі зібраних доказів у межах цього кримінального провадження судді одного з міськрайонних судів Черкаської області повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 28, ст. 340 (незаконне перешкоджання проведенню зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій, здійснене за попередньою змовою групою осіб), ч. 2 ст. 375 (постановлення суддею завідомо неправосудних ухвал, що спричинило тяжкі наслідки).
 
Судді інкримінується прийняття неправосудних ухвал, завдяки яким незаконно затримали та заарештували сімох черкащан — учасників Революції гідності.
 
Правоохоронці зазначають, що продовжують досудове розслідування і збирають докази щодо інших колег судді — працівників органів внутрішніх справ, прокуратури та суддів, які також докладали рук, аби посадити тих, хто вийшов боротися за свої права у ті буремні дні.