У Львівському університеті ім. Івана Франка втопився студент-першокурсник

01.12.2017
У басейні, який розташований на базі спорткомплексу Львівського національного університету ім. Івана Франка, два дні тому під час занять помер 17-річний першокурсник.
 
За попередньою інформацією слідчих органів, хлопцеві раптово стало погано, його витягнули з води тоді, коли вже побачили на дні басейну.
 
Завідувачка кафедри фізвиховання та спорту ЛНУ ім. І. Франка Романа Сіренко розповіла, що трагедія сталася приблизно о 14:50.
 
Першу допомогу надавали двоє викладачів, студент, а також медсестра, спроби реанімувати власноруч продовжувались до восьми хвилин, ще деякий час за життя хлопця боролася бригада медиків, але, на жаль, студента врятувати не вдалося.
 
Слідчо-оперативна група проводить експертизи та досудове розслідування.
 
Викладачку, яка була куратором групи загиблого студента, вже відсторонили від роботи, до цього вона пропрацювала на кафедрі понад десять років.
 
Наразі правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею «службова недбалість, яка спричинила тяжкі наслідки».
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді по­збавлення волі на строк від двох до п’яти років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
 
Для загиблого це було перше заняття у басейні. Зі слів викладача, хлопець говорив, що плавати вміє, але не технічно.
 
Через вроджену короткозорість займався фізкультурою у спецгрупі, інших відхилень у фізичному розвитку не було.
 
Під час занять у басейні були двоє викладачів зі своїми групами; як так сталося, що хлопця помітили вже на дні, ніхто пояснити не може.
 
Басейн у спорткомплексі закрили на невизначений термін. Через трагедію скасували й Благодійний віденський бал, який був запланований на 30 листопада.