«Мотор» здобув принципову перемогу над представником французького гандболу

05.12.2017
«Мотор» здобув принципову перемогу над представником французького гандболу

Не маючи турнірної мотивації, «Мотор» удома вирвав перемогу в потужного «Монпельє». (Фото з сайта handball.motorsich.com.)

Попри те, що своє завдання на груповий етап поточної Ліги чемпіонів запорізький «Мотор» виконав достроково, за два тури до його завершення забронювавши собі місце в «перехідному» плей-оф, найсильніший гандбольний клуб України до останнього моменту зберігав турнірну мотивацію.
 
 
Суперник, з яким у заключному турі групового раунду суперліги випало суперничати «мотористам», мав для них статус принципового.
 
 
І не тільки тому, що в минулому сезоні французький «Монпельє» не дозволив запоріжцям пробитися до 1/8 фіналу ЛЧ.
 
 
А ще, в попередніх трьох зустрічах, український чемпіон не виграв у французького клубу жодного поєдинку.
 
 
Неабиякий хід демонстрував «Монпельє» й у своїй «лігочемпіонській» групі, виграти котру вдалося достроково, здобувши від початку турніру вісім перемог поспіль.
 
Формально поєдинок заключного туру в групі «D» у Харкові носив статус матчу між першою та другою командою «пульки».
 
І хоча їхня зустріч жодним чином не впливала на фінальне розташування обох колективів на горі турнірної таблиці, україно-французька дуель перетворилася на безкомпромісну битву.
 
До України достроковий переможець групи приїхав після сенсаційної домашньої поразки «Бешикташу», котра перервала його восьмиматчеву переможну серію.
 
Бажання французького віце-чемпіона на мажорній ноті завершити перший етап турніру було очевидним, хоча через кадрові втрати склад «Монпельє» в Харкові був далеким від оптимального.
 
Помилкою б виглядало й рішення «Мотору» збавити оберти (чи пак «поберегти коней») перед майбутнім плей-оф.
 
У підсумку, зустріч iз потужним опонентом, нехай і без ряду лідерів, стала для команди молодого польського наставника Патріка Ромбеля хорошим тестом.
 
Упродовж групового турніру перебудований поляком «Мотор» періодично пробуксовував. Нічийні результати в поєдинках із «Металургом», «Бешикташем» i «Чеховськими ведмедями», де український клуб вважали фаворитом, тому підтвердження.
 
Однак після кожного збою Ромбель не втомлювався повторювати, що його нова команда рухається у правильному напрямі.
 
Харківський поєдинок проти французького гранда, мінімально виграний «Мотор» на останніх секундах гри, можна вважати підтвердженням його слів.
 
Водночас польський спеціаліст наголошує: «Наша команда має грати ще краще». 
 
У наступному раунді ЛЧ на «мотористів» очікує побачення з переможцем групи «С» — данським «Скьорном».
 
По суті, бажання керівників «Мотора» бачити свій колектив постійним учасником «матчів на виліт» Ліги чемпіонів і призвело до появи тренера-європейця в Запоріжжі.
 
Відтак, думається, саме від підсумку майбутнього протистояння й залежатиме подальша доля Ромбеля в Україні.
 
Як відомо, В’ячеслав Богуслаєв — гендиректор «Мотор Січі», на балансі котрої й перебуває гандбольний клуб, — людина дуже вимоглива.
 
Щодо данського колективу, то два роки тому, виступаючи в одній групі зі «Скьорном», в протистоянні з ним запорізькі гандболісти взяли три з чотирьох можливих очок, випередивши при цьому на одне очко суперника в боротьбі за чільну позицію в секстеті. 
 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. Чоловіки. Груповий раунд. Група «D». «Мотор» (Україна) — «Монпельє» (Франція) — 31:30, «Спортинг» (Португалія) — «Металург» (Македонія) — 31:27, «Бешикташ» (Туреччина) — «Чеховські ведмеді» (Росія) — 33:29.
Підсумкове становище: «Монпельє» — 16, «Мотор» — 15, «Бешикташ» — 11, «Спортинг» — 8, «Металург», «Чеховські ведмеді» — 5.