Колишній заступник прокурора Черкаської області з друзями застрелили трьох оленів

12.12.2017
Скандал на Черкащині: в селі Мошни правоохоронці впіймали на гарячому групу браконьєрів, які застрелили трьох оленів, у тому числі й тільну олениху.
 
Загалом у знищенні рогатих тварин у Черкаському бору брали участь 19 осіб. 
 
Про це «Україні молодій» повідомив черкаський громадський діяч Володимир Іващенко. 
 
За його словами, практично всіх браконьєрів поліція затримала відразу. 
 
«При спробі втечі одного з браконьєрів працівники поліції змушені були тричі зробити попереджувальні постріли, згідно зі статтею 46 Закону про Національну поліцію. А оскільки він  тікав, не реагуючи на постріли, то його затримали, простреливши колесо авто», — розповідає Володимир Іващенко.
 
Він каже, що у компанії любителів оленятини були й колишній прокурор Смілянщини, колишній заступник прокурора Черкаської області Максим Кончин, колишній оперативник Смілянського відділу поліції Сергій Березій, відомий у Смілі за справою про викрадення дизельного пального з вагонного депо імені Тараса Шевченка. 
 
«Хлопець не може без пригод, солярки йому мало було, то взявся за оленів», — обурюється Володимир Іващенко.
 
І додає, що разом із колишніми правоохоронцями на відстрілі оленів у черкаському лісі попалися й двоє смілянських залізничників — начальник  Смілянського вагонного депо імені Тараса Шевченка  Олександр Петренко та  начальник охорони цього депо Андрій Пилипчак. 
 
Вони теж затримані, а от колишньо­му прокурору Максиму Кончину та оперативнику Сергію Березію вдалося втекти. 
 
«Як стало відомо згодом, Сергія Березія вже затримано. У пояснювальній записці він написав, що був без зброї. На полюванні? І без зброї!» — дивується Володимир Іващенко. 
 
Під час затримання банди браконьєрів постраждав працівник поліції Черкаського відділку. Автомобілем йому придавило ногу, і нині він у лікарні.
 
Інформація про затримання браконьєрів викликала серед користувачів соціальних мереж шалене обурення. Черкащани не добирають слів, аби охарактеризувати дії колишніх правоохоронців та працівників залізниці, які знищили оленів.