Рейтинг найбільш оплачуваніших голлівудських акторів очолив Джеремі Реннер

19.12.2017
Рейтинг найбільш оплачуваніших голлівудських акторів очолив Джеремі Реннер

Джеремі Реннер.

Шалений успіх кіноверсії діснеївської казки «Красуня і чудовисько» з Еммою Вотсон у головній ролі давали підстави сподіватися, що актриса очолить цьогорічний список журналу Forbes найприбутковіших акторів.
 
Для цього були всі підстави: світові касові збори кіноказки перевищили 1,1 мільярда доларів, що дозволило фільму студії Walt Disney увійти до двадцятки найбільш касових кінопроектів. 
 
Утім, цього разу Емма Вотсон, гонорари якої з кожним успішним фільмом лише зростають, у списку Forbes посіла лише друге місце — кожен витрачений на неї долар приніс кіностудії в 70 разів більше.
 
А очолив рейтинг найприбутковіших голлівудських акторів зірка фільмів «Місія нездійсненна: Плем’я ізгоїв», «Перший месник: Протистояння», «Прибуття» та «Вітряна ріка» Джеремі Реннер. Кожен долар його гонорару приніс $93,8 касових зборів.
 
На третьому місці опинилася актриса Скарлетт Йоханссон. Кожен виплачений їй долар приносить виробникам фільмів $66,5.
 
За нею у списку йдуть Емі Адамс ($46,1 прибутку за кожен долар) і Кріс Претт ($34,4).
 
Цікаво, що Реннер, Йоханссон і Претт — зірки «кіновсесвіту» Marvel — серії фільмів про супергероїв, заснованій на популярних в Америці коміксах компанії Marvel.
 
До речі, у 2016 році перше місце у списку найприбутковіших акторів посідав ще один їхній колега Кріс Еванс — виконавець ролі супергероя Капітана Америки.
 
А от антирейтинг Forbes найбільше переоцінених голлівудських акторів 2017 року очолив колишній номінант на премію «Оскар» Марк Волберг, який цього року знявся у трьох фільмах: «Трансформери: Останній лицар», «Татків дім-2» та «Всі гроші світу».
 
Однак кожен укладений у нього долар приніс творцям фільмів лише $4,4 прибутку. Чи то гонорари були зависокими, чи фільми — такими собі.