Персональні орієнтири: Світоліна пропустить поєдинок збірної в Кубку федерації

20.12.2017
Персональні орієнтири: Світоліна пропустить поєдинок збірної в Кубку федерації

За відсутності двох перших номерів вітчизняного тенісу в матчі Кубка федерації проти Австралії лідером «синьо-жовтих» стане Катерина Бондаренко. (Фото з сайта xsport.ua.)

Нехай стрімкий прогрес Еліни Світоліної рейтинговими сходинками й не закінчився підкоренням пікової вершини, впродовж 2017 року найсильніша тенісистка України й наразі шоста ракетка WTA дарувала своїм уболівальникам море позитивних емоцій.
 
Особливо вдавалася гра Еліні на хардових кортах, де в році, що минає, лідерка українського жіночого тенісу здобула три трофеї. Загалом, у 2017-му Світоліна виграла 79% проведених на «харді» поєдинків, що дозволило їй отримати негласний титул найкращого хардового гравця року.
 
По завершенні офіційної частини сезону прима українського тенісу зізналася, що завдання стати в нинішньому році першою ракеткою планети не було, хоча нагод піднятися на вершину рейтингу WTA у неї було чимало.
 
Після того, як Серена Уїльямс вирішила сконцентруватися на сімейних справах, перший рядок жіночого табеля про ранги постійно обіймають нові тенісистки.
 
На зміну Ангелік Кербер, яка змістила з вершини «Чорну перлину», прийшла чешка Кароліна Плішкова.
 
Зовсім небагато часу побула тенісною примою іспанка Гарбіньє Мугуруса. А в статусі першої тенісистки планети завершила рік румунка Сімона Халеп.
 
Думається, допоки Уїльямс-молодша займається вихованням свого малюка, на горі рейтингу жіночої тенісної асоціації й надалі триватиме постійна зміна лідерів.
 
Щодо Світоліної, то, продовживши демонструвати в новому сезоні старий теніс, вона неодмінно претендуватиме на чільну позицію у світовому протоколі.
 
Багато в чому її прогрес рейтинговими сходами залежатиме від успішного захисту титулів, здобутих Еліною в 2017 році в Дубаї, Стамбулі та Римі.
 
Власне, задля цього Світоліна й відмовилася від виступу за збірну України в матчі другої світової групи Кубка федерації проти Австралії, котрий має відбутися в лютому 2018 року.
 
Приблизно в той самий час перша ракетка українського тенісу має захищати рейтингові очки на представницькому турнірі WTA «Прем’єр» у Дубаї, переможницею якого вона нині є. 
 
Оптимальна підготовка до захисту титулу аж ніяк не передбачає переходу з одного виду покриття на інше. Натомість, якщо їхати з «синьо-жовтими» до Канберри, де проти австралійок доведеться грати на траві, готовність до дубайського «харду» буде далекою від ідеалу.
 
«Нещасним випадком» називає ситуацію з жеребом, який відправив українську збірну грати поєдинок Кубка федерації на австралійській траві спонсор Еліни Світоліної Юрій Сапронов.
 
Варто відзначити, що не зіграє в цьому поєдинку за збірну України й другий номер вітчизняного тенісу Леся Цуренко, котра також вирішила сконцентруватися на персональній кар’єрі. Відтак лідером нашої команди в грі проти австралійок буде ветеран вітчизняного тенісу Катерина Бондаренко.