«Харкову потрібен притулок, а не шкуродерня»: зоозахисники пікетуватимуть міськраду

20.12.2017
Cьогодні харківські зоозахисники пікетуватимуть сесію міськради, яка розглядатиме бюджет комунального підприємства «Центр поводження з тваринами».
 
Акція пройде під гаслом: «Харкову потрібен притулок, а не шкуродерня».
 
На думку активістів, мерія досить щедро фінансує діяльність центру, куди звозять бродячих тварин, але не хоче виділити кошти на їх стерилізацію, щоб унеможливити  народження непотрібних кошенят і цуценят.  
 
Зоозахисники кажуть: «В інтересах чиновників, аби потік бездомних чотирилапих ніколи не закінчувався. І гроші на їх вбивство можна було виділяти постійно». 
 
Природоохоронні організації Харкова діяльність вищезгаданого центру критикують уже давно. Скажімо, активісти кілька місяців тому розмістили на сайті міськради петицію з вимогою звільнити директора  КП через жорстоке поводження з тваринами.
 
За їхніми даними, майже 98 відсотків котів i собак, що потрапляють сюди, безжально знищують, після чого їхні трупи відвозять на переробку до Куп’янського санветзаводу.
 
Комунальники заперечують таку версiю. Вони кажуть, що переважну більшість тварин передали новим господарям або стерилізували й випустили на волю. Евтаназію застосували лише до дуже хворих чи агресивних чотирилапих.