Ляшко — депутатам: Не говорiть зверхньо про корів!

22.12.2017
Ляшко — депутатам: Не говорiть зверхньо про корів!

Після заборони використання пальмової олії тримати корів знову стане вигідно, переконаний Олег Ляшко.

Заборонити використання пальмової олії в молочних продуктах, запровадити аграрно-сировинний збір та врегулювати питання власності землі — такі вимоги ставлять Олег Ляшко та його соратники перед депутатами.
 
«Я просив би вас iз великою повагою ставитись до людей праці та селян, бо тільки завдяки їм ви сидите в цій залі. Завдяки їм країна має продовольчу безпеку. Також не говоріть зверхньо про корів. Вам, як дітям асфальту, звісно, корови байдужі. Але з вашою політикою в селі їх уже не знайдеш. Бо ви довели фермерів «до ручки», і вони своїх корів повирізали. Сьогодні в Україні корів менше, ніж при Гітлері. У 45-му році було 2,5 мільйона голів великої рогатої худоби, а зараз — 1,8 мільйона», — звернувся до парламентаріїв Олег Ляшко.
 
На думку лідера РПЛ, пальмова олія шкодить не тільки здоров’ю українців, а й економіці.
 
«З-за кордону за копійки завозять пальмову олію, якою труяться українці. Вони йдуть потім з раковими захворюваннями до лікарів, продаючи останнє. Українці мають їсти натуральну продукцію. Тому потрібно прийняти наш закон про заборону пальмової олії. Тоді буде вигідно тримати і корів на селі», — наголосив Ляшко.
 
Також фракція Радикальної партії вимагає запровадити аграрно-сировинний збір, а вилучені від нього кошти спрямовувати на підтримку тваринництва.
 
«З України минулого року вивезли майже 40 мільйонів тонн зерна замість того, щоб вивозити макарони, крупи, борошно. Ми годуємо весь світ, а потім втричі дорожче платимо за іноземні булочки. Із запровадження аграрно-сировинного збору Україна отримуватиме 7 мільярдів гривень додатково. Ці кошти треба спрямувати на відновлення тваринництва та підтримку українських фермерів», — пояснив політик.
 
Крім того, Олег Ляшко пропонує назавжди зняти питання продажу землі — закріпити її за українськими селянами та фермерами.
 
«Представники БПП кажуть, що ринок землі існує. Він-то існує, як і ринок наркотиків, проституції чи зброї, але незаконно. Кримінальний ринок землі, який влада за підтримки олігархів запроваджує в Україні, — це грабунок селян. Ми пропонуємо прийняти зміни до статті №41 Конституції, де записати, що основою аграрного устрою країни є фермерські господарства, та раз і назавжди поставити крапку в питанні, чия земля. Земля має належати українським селянам!» — підсумував Ляшко.