ЗСУ готові до ворожих провокацій на Донбасі й посилюють свою оборону

22.12.2017
Напередодні новорічно-різдвяних свят небезпека ескалації з боку агресора зростає, але Україна готова до будь-якого сценарію, наголошує Президент Петро Порошенко.
 
Під час зустрічі з представниками ініціативної групи «Перше грудня» та іншими авторитетними представниками української інтелігенції глава держави повідомив, що наразі непроста ситуація на лінії фронту.
 
Це і перші за багато днів ворожі удари по українських позиціях із систем залпового вогню «Град», і збільшення кількості загиблих захисників України.
 
Секретар РНБО Олександр Турчинов додає, що вихід російських офіцерів iз СЦКК може бути пов’язаний iз намірами РФ активізувати військові дії на Донбасі.
 
«Це відразу можна пов’язати з тією ескалацією, яка відбулася на фронті. Були дуже потужні обстріли, у т.ч. iз використанням важкої артилерії та реактивних систем залпового вогню в напрямку цивільних населених пунктів. Ми, безумовно, посилюватимемо наші позиції на фронті», — сказав секретар Ради нацбезпеки і оборони.
 
Зазначимо, що за останні дні на Донбасі в боях з окупантами загинуло троє захисників України, ще десятьох було поранено. Зокрема, двоє бійців загинули минулого вівторка.
 
Під час ворожого обстрілу в районі Новотошківського від смертельних осколкових поранень загинув один український військовий, ще один загинув унаслідок підриву на вибухо­вому пристрої біля Верхньо­торецького.
 
Минулої середи внаслідок обстрілів iз боку бойовиків біля Кам’янки загинув ще один український боєць. За даними штабу АТО, російські окупанти обстрілюють позиції ЗСУ переважно у темну пору доби з артилерії і важких мінометів.