«Різдвяно-новорічне» перемир’я на Донбасі так і не запрацювало

27.12.2017
Так зване «різдвяне» або «новорічне» перемир’я так і не запрацювало на лінії зіткнення на Донбасі.
 
Незважаючи на домовленість сторін у Мінську припинити вогонь від опівночі 23 грудня, бойовики та російські окупанти зробили це хіба що в перші години, для «картинки». 
 
Адже вже чотири доби поспіль, відтоді як перемир’я нібито розпочалося, штаб АТО не припиняє повідомляти про чергові обстріли ворога, а відтак і про зрив домовленостей. 
 
«Такі підступні дії російських найманців свідчать про зацікавленість у подальшому загостренні конфлікту та демонструють небажання дотримуватися режиму припинення вогню. Підрозділи Збройних сил України в районі проведення АТО забезпечують виконання всіх заходів щодо підтримання режиму припинення вогню по всій лінії розмежування сторін та дотримуються Мінських домовленостей», — лише констатують у штабі АТО.
 
Винятком стало 25 грудня, в день Різдва за григоріанським календарем, адже саме в понеділок ворожа зброя «мовчала» на всій лінії фронту, принаймні у світлу пору доби.
 
Бо вже ввечері було обстріляно з мінометів калібру 120 мм позиції ЗСУ в районі Павлополя на приморському напрямку.
 
При цьому не підтвердилася попередня інформація розвідки про те, що 25 грудня бойовики ОРДО планують випробовувати вибухові речовини на території науково-дослідного інституту з безпеки робіт у гірничій промисловості в окупованій Макіївці.
 
Наразі ЗСУ зазначають, що бойовики зменшили, але не припинили обстрілювати позиції українських військових iз початком «різдвяного» перемир’я. 
 

ДО РЕЧІ 

Надання США дозволу на продаж Україні оборонної летальної зброї дозволить підвищити стабільність у Європі, заявляє президент Світового конгресу українців (СКУ) Євген Чолій.
 
За його словами, українська діаспора схвалює позицію США та конкретні кроки Вашингтона, направлені на допомогу Україні в захисті територіальної цілісності й тим самим на забезпечення миру та стабільності в Європі.