КОПають ефективно: Нацполіція відзвітувала про свою роботу протягом року

29.12.2017
Про роботу свого відомства розповів голова Національної поліції України Сергій Князєв на підсумковій конференції — він охарактеризував загальну криміногенну обстановку в державі упродовж 2017 року.
 
У цьому році зареєстровано понад 490 тисяч кримінальних правопорушень, а це — на 13 % менше, ніж торік; при цьому кількість розкритих поліцією злочинів зросла на 40 тисяч.
 
Крім того, Сергій Князєв повідомив про зниження кількості злочинів по окремих категоріях: зокрема, крадіжок зменшилося на 50 тисяч, грабежів — на 9 тисяч, розбійних нападів — майже на тисячу. Також знизилася кількість незаконних заволодінь транспортом.
 
У 2017 році пріоритетними напрямами у роботі Нацполіції стали реформування відомства, забезпечення публічної безпеки та порядку, а також робота над розкриттям злочинів.
 
За словами керівника Нацполіції, на сьогоднішній день кількість особового складу поліції налічує приблизно 102 тисячі поліцейських.
 
Упродовж року поліція забезпечила безпеку під час проведення 72 тисяч масових заходів у яких взяли участь 27,5 мільйона громадян.
 
Розпочали роботу новостворені підрозділи тактичної поліції та поліції комунікації: вони одними з перших налагоджують взаємодію з учасниками мирних зібрань, що мінімізує будь-які ризики.
 
У результаті дієвої реформи Департаменту протидії наркозлочинності вдалося майже в п’ять разів збільшити кількість виявлених фактів збуту наркотичних речовин.
 
Також було створено нове Управління кримінального аналізу, яке у контакті з іншими підрозділами кримінального блоку стане фундаментом для створення фахових підрозділів з протидії транснаціональній та організованій злочинності.
 
«У 2017 році поліцейські виявили та припинили майже втричі більше злочинів, пов’язаних із торгівлею людьми, ніж торік. А за підсумками активної міжнародної співпраці вдалося перемістити нашу державу з третьої до другої групи країн щодо рівня протидії торгівлі людьми», — зокрема зазначив очільник Нац­поліції.
 
Поряд із перемогами в Нацполіції визнають, що існують і складності. Було також оприлюднено й сумну статистику: цьогоріч при виконанні службових обов’язків було вбито шістьох поліцейських. А в ході масових акцій в Україні постраждали 1,4 тис. поліцейських і бійців Нацгвардії.