У 2018-му році лідери українського жіночого тенісу готові до нових викликів

03.01.2018
У 2018-му році лідери українського жіночого тенісу готові до нових викликів

У новому сезоні Леся Цуренко планує підкорити «топ-20» рейтингу WTA. (Фото з сайта tennisua.org.)

Минулий, 2017-й, був роком можливостей для найсильніших тенісисток планети, адже через декретну відпустку неперевершеної Серени Уїльямс практично кожна з представниць чільної когорти WTA мала шанс очолити світовий рейтинг.
 
Загалом, після того, як «Чорна перлина» залишила трон, на ньому побували Ангелік Кербер, Кароліна Плішкова, Гарбіньє Мугуруса та Сімона Халеп.
 
Саме остання з них розпочинає новий сезон у статусі першої ракетки планети.
 
При цьому найсильніша тенісистка України Еліна Світоліна у «свіжому» рейтингу WTA знаходиться на шостому рядку, маючи перед собою в 2018-му році відверто непрості виклики.
 
Продемонструвавши по ходу минулого сезону неймовірно потужний хід, Світоліна не тільки підкорила рекордну третю позицію в світовому табелі про ранги, а й отримала цілу низку серйозних зобов’язань, які стосуються захисту рейтингових очок.
 
Одне з перших таких випробувань — січневий турнір із серії «Прем’єр» у австралійському Брісбені, де минулого року Еліна дісталася півфіналу.
 
«Цей сезон буде складним. Адже всі знають, що на корт повертаються і Серена Уїльямс, і Марія Шарапова, і Вікторія Азаренко. Утім до цього виклику я готова. Буду прогресувати від турніру до турніру», — відзначила прима вітчизняного тенісу.
 
Перший офіційний поєдинок нового року Світоліна провела досить упевнено.
 
Посіяна у Брісбені, де розігрується призовий фонд у розмірі мільйона доларів, під третім номером Еліна в двох сетах здолала непоступливу іспанку Карлос Суарес-Наварро (40-ву ракетку планети) — 6:2, 6:4.
 
До їхнього останнього побачення суперниці по два рази вигравали очні зустрічі. Тепер же рахунок їхніх особистих баталій — 3:2 на користь українки.
 
«Цей матч показав, що я можу грати на високому рівні. Карла довго була серед «топ»-гравців, тож прекрасно знає, як потрібно грати», — оцінила дебютну в сезоні гру Світоліна.
 
Так само з перемоги розпочала 2018-й рік і друга ракетка України Леся Цуренко. Продуктивно провівши передсезонний збір в ОАЕ, киянка в першому колі турніру в Брісбені несподівано легко переграла господарку кортів, 17-ту ракетку планети Ешлі Барті — 6:3, 6:2. Натхненна таким успіхом Цуренко заявила, що її завдання на сезон — це місце в «топ-20» WTA.
 
«Раніше я грала по-іншому, але я змінюю гру, прагну грати агресивніше. Хочу демонструвати максимально атакувальний теніс. Останні кілька років я входила до «топ-50», цього ж року поставила собі за мету потрапити в першу двадцятку», — відзначила друга ракетка України.
 
Зауважимо, що задля особистого прогресу обидві лідерки вітчизняного тенісу не гратимуть за збірну України в лютневому матчі Кубка федерації проти Австралії.
 
Відтак перший номер у тому поєдинку, скоріше за все, дістанеться ветерану збірної Катерині Бондаренко. Її стартовий поєдинок у Брісбені завершився поразкою Кетрін Белліс з США — 2:6, 5:7.